Lonkkaleikkaukseen pääsyä odottava Hector: "Mestarien menestyksen jälkeen iski jonkinlainen masennus"

Hectorilta odotettu muistelmateos 2:19

Hector kertoo MTV.fin haastattelussa terveydentilansa olevan yleisesti tällä hetkellä hyvä.

Laulaja Hectorin eli Heikki Harman, 70, muistelmateos Asfalttihippi (Otava) julkaistiin eilen torstaina 2. marraskuuta. Kirjassa Hector käy läpi elämäänsä lapsuudesta 1970- ja 1980-lukujen vaihteeseen.

Hector nautti suurta suosiota keikkalavoilla 1970-luvun puolivälissä ja eli niin sanottua rock-unelmaa, jonka yhtäkkisen toteutumisen voi uskoa olevan kova paikka ihmismielelle.

– Kyllä se on erikoislaatuinen tilanne. Vaikka Suomen mittakaavassa sellaista hillitöntä idoliasemaa ole ollut kovin monella artistilla. Silloin, kun minäkin aloittelin uraani, Danny oli superstara, jonka asemaa senaikainen pop-lehdistö Suosikin johdolla pönkitti ja nosti esiin. Dingo-ilmiö oli samalla tavalla niin sanotusti big time. Voin kuvitella, että Neumann, ja miksei muukin bändi, on joutunut kamppailemaan tämän kanssa, Hector mainitsee muutaman esimerkin.

– Olisin itse ollut tyytyväinen pienempäänkin menestykseen, jos olisin tiennyt sen seuraukset. Toinen mielenkiintoinen vaihe oli Mestarit-kvartetin suosio. Livelevy myi moninkertaista platinaa ja se projekti huipentui siihen, kun esiinnyimme ensimmäisenä suomalaisena kokoonpanona Olympiastadionilla.

Hectorin kertoo, että hänen yhdessä Kirkan, Pave Maijasen ja Pepe Willbergin kanssa muodostaman Mestarit-kokoonpanon valtavan suosion jälkeen miehen oma tulevaisuus artistina ei näyttänyt lupaavalta.

– Sen jälkeen tuli vastaava "downeri" kuin 1970-luvun puolivälin suosion jälkeen. Jonkinlainen jälkimasennus iski. Seuraava oma albumini ei myynyt juuri mitään. Sitten duunia paiskomalla taistelin itseni ruotuun ja onnekkaasti sain pidettyä oman yleisön puolellani, Hector sanoo.

"Silloin laitettiin hanat kiinni"

Mikä on keväällä 70 vuotta täyttäneen laulajan terveydentila tällä hetkellä?

– Yleinen terveydentila on ihan okei, mutta jo 4–5 vuotta lonkkaniveleni ovat olleet loppuunkuluneet. Olen leikkausjonossa ja vuodenvaihteen jälkeen pitäisi päästä ensimmäiseen leikkaukseen. Kun toivun siitä, edessä on toinen leikkaus, ja sen jälkeen alkaa pallo taas paukkua tennishallissa, Hector sanoo.

– Muuten ei ole mitään hätää. So far so good.

Hector kertoo olleensa "periaatteessa" raitis ihminen viimeisen yhdeksän vuoden ajan.

– Silloin kun kuulin, että minusta tulee isoisä, silloin laitettiin hanat kiinni.

Katso artikkelin yläosassa MTV Uutisten juttu Hectorista.

Lue myös:

    Uusimmat