Lomamatkojen kysyntä kasvaa koronapelon hellittäessä – heinäkuun ensimmäiset lomat Kreikkaan on jo nyt loppuunmyyty

Finnair lisää lentoja ja matkajärjestäjät pakettimatkoja, kun koronasuositukset lievenevät 7:37
Finnair lisää lentoja ja matkanjärjestäjä pakettimatkoja koronasuositusten lieventyessä.

Koronasuositusten lieventyessä myös ulkomaille uskalletaan jälleen matkustaa ja ulkomaan lentojen ja lomamatkojen kysyntä onkin kääntynyt nousuun. Lomaillessakin koronan aiheuttamista varotoimista on kuitenkin pidettävä kiinni.

Finnairin myynnistä vastaava johtaja Mikko Turtiainen kertoo MTV Uutisten Uutisaamussa Finnairin lisäävän lentoja hallituksen asettamien rajoitusten lieventyessä.  

Turtiaisen mukaan lentoja tulee kuitenkin olemaan tarjolla vain 25 prosenttia normaalista heinäkuusta. Myös lentojen toimintatapoja on jouduttu muuttamaan.

– Sekä matkustajille että henkilökunnalle on nyt käytössä kasvomaskeja ja niiden käyttö on toistaiseksi pakollista, Turtiainen kertoo.

Turtiainen kuitenkin painottaa, että vaikka koneissa maskeja on varalla, on ensisijaisesti matkustajan omalla vastuulla huolehtia siitä, että maski löytyy.

Maskin käytön lisäksi myös koneiden siivousta on tehostettu ja koneeseen noustaan ja sieltä poistutaan nyt tiukasti istumajärjestyksen mukaisesti.

Kreikan lomamatkat loppuunmyyty

Hallituksen linjausten myötä myös pakettilomamatkojen myynti on aloitettu uudelleen.

TUI-Finlandin viestintäjohtaja Laura Aaltonen kertoo matkanjärjestäjän aloittavan lomamatkat suomalaisten suosikkikohteisiin Kreetalle ja Rodokselle heinäkuun puolen välin jälkeen.

Aaltosen mukaan kiinnostus matkoja kohtaan onkin ollut odotettua suurempaa.

– Kreikassa tautitilanne on hyvä ja nämä ovat suomalaisten suosikkikohteita. Ensimmäiset lähtömme ovat jo loppuunmyytyjä, hän kertoo.

Myös Turtiainen kertoo lentojen kysynnän nousseen välittömästi suositusten lieventymisen jälkeen.

– Aurinkomatkojenkin Kreikan lomien myynti on jo lähellä 80 prosenttia, hän kertoo.

Turvavälit ja käsidesi muistettava myös lomaillessa

Aaltosen mukaan lomamatkoilla koronatilanne näkyy hyvin samalla tavoin, kuin muuallakin.

– Turvavälejä kannustetaan pitämään sekä ravintoloissa että uima-altailla, käsidesipisteitä löytyy useita ja esimerkiksi hotellien ravintoloissa ruoka tarjoillaan pöytiin.  

Sekä Turtiainen että Aaltonen kertovat olevansa iloisia suositusten lieventymisestä ja odottavansa innolla hallituksen seuraavia päätöksiä maakohtaisista suosituksista.

Molemmat kuitenkin painottavat seuraavansa tarkkaan tartuntojen määriä ja taudin kehitystä eri maissa.

Lue myös:

    Uusimmat