Lomamatkalla oleva Jyrki ajeli pitkin Pattayan uimarantoja ja järkyttyi tyrmäävästä hajusta: "Tarjoilija osoitti merta ja sanoi, että tuolla on iso vessa"

Thaimaan turistirantojen vesi on saastunutta ja haisee järkyttävälle 0:20
Jomtienin rannalla ei juuri ihmisiä näkynyt.

Uutisoimme viime viikolla, että Pattayan kaupungin viranomaiset ovat kieltäneet uimisen meressä väliaikaisesti. Suomalainen Jyrki Karhunen oli paikan päällä.

– Ei kyllä tehnyt mieli mennä uimaan, haju oli ihan hirveä. Ei siellä muitakaan ihmisiä ollut, Karhunen kommentoi tilannetta MTV Uutisille. 

Karhunen oli ajanut naisystävänsä kanssa Jomtien Beachin päästä päähän. Rannan alkupäässä haju oli tuntunut hieman, mutta pidemmälle mentyä se paheni lähes sietämättömäksi.

– Se oli kyllä ihan kauhea se haju. 

Jomtien Beachilla vesi oli Karhusen mukaan heidän vierailleessaan siellä vielä ihan tavallisen näköistä. Na Chom Thianin rannan vesi on PBS:n mukaan värjäytynyt mustaksi.

Pattaya on Thaimaan suurimpia turistikohteita, missä merenlahden saastuminen on ollut ongelma jo pidempään.

Vedestä saa ihottumaa

Rannan loppupäässä on ravintola, johon suomalaispariskunta pysähtyi.

– Kysyttiin tarjoilijalta, että missä on vessa, niin hän näytti merta. Sanoi, että tuolla on iso WC, haisee jo valmiiksi pahalta. Vitsillä hän sen sanoi ja näytti sitten oikeaa vessaa.

Haju tuli suoraan merivedestä. Paras sana sen kuvailuun oli viemäri. 

Karhusella on Thaimaassa paikallinen tuttavapariskunta, joka omistaa baarin rannalla.

– Kysyimme heiltä, että voisimmeko mennä uimaan Jomtien Beachille? He sanoivat, että ei kannata, sieltä saa ihottuman.

Paikallisten mukaan Jomtienin vesi on ollut jo kauan tässä tilassa.

Pattayassa jätevedet lasketaan suoraan veteen. Karhunen kertoo paikallisten sanoneen, että jos haluaa mennä hyvälle, puhtaalle rannalle uimaan, Pattaysta pitäisi ajaa tunnin. 

Jätevesilaitos rakennettiin suodattamaan hotellien ja muiden yritysten jätevesiä. Vähän käyttöönoton jälkeen toimintaan tuli kuitenkin ongelmia ja puutteellisen huoltobudjetin takia jätevesilaitos hylättiin.

Lue myös:

    Uusimmat