Loiri Vartiaisesta: Kauniin ja lahjakkaan naisen kanssa viihtyy vanhempikin mies

Taiteilija Vesa-Matti Loiri on tyytyväinen yhteistyöhönsä Jenni Vartiaisen kanssa. Parivaljakon duetto nähdään illalla MTV3-kanavan Syksyn sävel -ohjelmassa.

Taiteilija Vesa-Matti Loiri ja muusikko Jenni Vartiainen esittävät Halvalla-dueton MTV3-kanavalla keskiviikkona nähtävässä Syksyn sävel -ohjelmassa. Kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun Loiri on mukana ohjelmassa.

– Itse osallistuin Syksyn säveleen ihan kilpailijana vuonna 1972. Tuolloin Sammy Babitzin voitti kappaleella Daa-da Daa-da. Itse kilpailin Brontosauruksen yö -kappaleeella. Se oli Esa Helasvuon biisi ja olin seitsemäs kymmenestä. Ovathan nämä kivoja juttuja, kun suomalaiset pääsevät tekemään. Brontosauruksestakin on tullut vähän kulttibiisi, nuoremmat sanovat, että he kuuntelevat sitä joskus keikkabussiessa, onhan siinä raju teksti, Loiri muistelee ohjelman harjoituksissa.

Loiri duetoi Vartiaisen kanssa ensimmäisen kerran vuonna 2011 Vartiaisen jäädessä tauolle.

– Jenni otti yhteyttä agenttiini ja pyysi minua duettoon. Minä en edes ajatellut että kieltäytyisin, mutta ihastuin lauluun niin paljon, että otin sen mukaan levylleni.

Loiri puhuu lämpimästi lahjakkaasta nuoresta kollegastaan.

– Arvostan Jenniä hyvin paljon. Jennillä on tunteet niin rehellisellä tavalla esillä, hän on taitava muusikko. Pidän Jennistä kovasti, kyllä kauniin naisen kanssa viihtyy vanhempikin mies, Loiri myhäilee pilke silmäkulmassa.

Loiri kertoo flunssan kiusanneen häntä aiemmin viikolla, mutta Syksyn säveltä hän ei edes ajatellut jättävänsä väliin.

– En ole oikeastaan koskaan jättänyt mitään väliin. Olin lievässä kuumeessa viikon päivät, mutta sitä nyt on kuulemma paljon liikkeellä. Ei mennyt ääni eikä tuntunut muuten, mutta nukutti kauheasti. Se on kuitenkin voitettu kanta ja voin nyt hyvin.

Tullaanko Loirilta ja Vartiaiselta näkemään vielä uutta yhteistyötä?

– Emme ole suunnitelleet mitään yhteistyötä lisää. Toki mielellään, ei se ainakaan pahalta tuntuisi.

Syksyn sävel -voitosta kisaavat miesartistit Stig, Freeman, Ressu Redford & Jussi Rainio, Markku Aro, Pate Mustajärvi, Kake Randelin ja Antti Railio. Naisartisteina kilpailussa puolestaan nähdään Muska Babitzin, Virve Rosti, Suvi Teräsniska ja Milana Misic. Ainoana bändin mukana kilpailussa on suosittu Neljänsuora.

Syksyn sävel nähdään kaksituntisena suorana lähetyksenä 30.10. kello 20.05 - 22.00 MTV3-kanavalla. Tuloslähetys nähdään kello 22.40 - 23.00.

Lue myös:

    Uusimmat