Lohduton näky: Turmakoneen jäänteitä tuodaan maihin Indonesiassa – uhrien etsintä jatkuu

3:02
Video paljastaa lohduttoman näyn Indonesian turmakoneen jäänteistä

Indonesiassa eilen tapahtuneen lento-onnettomuuden tuhoutuneen koneen jäänteitä on alettu tuoda Indonesian Jakartan satamaan. Osat kootaan satamaan tutkimuksia varten.

Indonesialaisen lentoyhtiö Sriwijaya Airin lento SJ182 Jakartasta Pontianakiin Borneolle katosi eilen tutkasta pian nousunsa jälkeen. Indonesian viranomaiset kertoivat aiemmin löytäneensä paikan, jossa koneen uskottiin syöksyneen mereen. 

Jäänteiden joukossa uskotaan olevan muun muassa lentokoneen korkeusmittarin tutka, pelastusliukumäki sekä osa lentokoneen perärakenteista.

Etsinnät kohdistuvat nyt uhrien ja suurikokoisten jäänteiden etsintään. Lisäksi viranomaiset yrittävät kuumeisesti löytää koneen mustat laatikot. Sunnuntaina tulleen tiedon mukaan mustien laatikoiden sijainti on varmistunut.

Viranomaiset aloittavat myös jo löydettyjen osien tutkimisen.

Myös ruumiinosia löydetty

Uutistoimisto AFP:n mukaan tutkijat ovat lisäksi löytäneet ruumiinosia merestä Jakartan rannikkoalueelta.

Jakartan poliisin tiedottajan mukaan poliisi on saanut haltuunsa kaksi ruumispussia, joista toisessa on matkustajien tavaroita ja toisessa ruumiinosia.

Koneessa oli 50 matkustajaa ja 12 miehistön jäsentä, kertoi maan liikenneministeri Budi Karya Sumadi tiedotustilaisuudessa eilen. Matkustajien joukossa kerrottiin olleen seitsemän lasta ja kolme vauvaa. Viranomaisten mukaan kaikki koneessa olleet olivat indonesialaisia.

Sriwijaya Airin toimitusjohtaja Jefferson Irwin Jauwena sanoi eilen, että turmakone oli hyvässä kunnossa. Koneen lähtöä oli hänen mukaansa siirretty puolella tunnilla myöhemmäksi rankkasateen takia.

Flightradar24:n mukaan kadonnut kone on mallia Boeing 737-500 ja ollut käytössä vuodesta 1994. Kyse ei siis ole Boeingin 737 Max -koneesta, jotka olivat lentokiellossa maaliskuusta 2019 joulukuun loppuun 2020 kahden tuhoisan lentoturman takia. Konetyyppi palasi hiljattain liikenteeseen Yhdysvalloissa.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja