Merestä löytyi ruumiinosia Indonesian lentoturman jäljiltä – viranomaiset uskovat löytäneensä turmapaikan

1:15
Animaatio näyttää turmaan joutuneen matkustajakoneen reitin.

Sukeltajat ovat löytäneet Sriwijaya Airin lauantaina kadonneen matkustajakoneen osia Jaavanmereltä, kertoo Indonesian liikenneministeriö. Koneen osia on löydetty noin 20 metrin syvyydestä. Lisäksi pelastustyöntekijät kertoivat havainneensa koneen signaalin, mutta eivät täsmentäneet, onko kyse koneen mustasta laatikosta.

BBC:n mukaan yli kymmenen alusta on lähetetty paikalle mukanaan laivaston sukeltajia. Tutkijat myös selvittävät löytyneitä osia, joiden uskotaan kuuluneen lentokoneeseen.

Jo aiemmin Indonesian viranomaiset kertoivat löytäneensä paikan, jossa matkustajakoneen uskotaan syöksyneen mereen, kertoivat muun muassa BBC ja uutiskanava CNN.

CNN:n mukaan etsintäoperaatiota johtava kenraalimajuri Bambang Suryo Aji of Basarnas kertoi toimittajille, että koneen uskotaan pudonneen mereen Laki- ja Lancang-saarten välisellä merialueella Jaavanmerellä. Saaret sijaitsevat Jakartan rannikon tuntumassa.

Kaksi ruumispussia

Uutistoimisto AFP:n mukaan tutkijat ovat löytäneet ruumiinosia merestä Jakartan rannikkoalueelta.

Jakartan poliisin tiedottajan mukaan poliisi on saanut haltuunsa kaksi ruumispussia, joissa toisessa on matkustajien tavaroita ja toisessa ruumiinosia.

Koneessa oli 50 matkustajaa ja 12 miehistön jäsentä, kertoi maan liikenneministeri Budi Karya Sumadi tiedotustilaisuudessa lauantaina.

Matkustajien joukossa kerrottiin olleen seitsemän lasta ja kolme vauvaa.

Viranomaisten mukaan kaikki koneessa olleet olivat indonesialaisia.

Sriwijaya Airin lento SJ182 katosi tutkasta Jaavanmerellä eilen iltapäivällä. Kone oli matkalla Indonesian pääkaupungista Jakartasta Pontianakiin Borneolle.

Lentokone menetti ennen katoamistaan nopeasti korkeutta, yli 3 000 metriä alle minuutissa.

Kone oli noussut ilmaan vain muutamia minuutteja ennen katoamistaan.

Sriwijaya Airin toimitusjohtaja Jefferson Irwin Jauwena sanoi lauantaina, että turmakone oli hyvässä kunnossa. Koneen lähtöä oli hänen mukaansa siirretty puolella tunnilla myöhemmäksi rankkasateen takia.

Flightradar24:n mukaan kadonnut kone on mallia Boeing 737-500 ja ollut käytössä vuodesta 1994.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja