Venäjän huikea rynnistys jatkui – näin MM-kisojen kuudes pelipäivä eteni

Jalkapallon MM-kisojen kuudes kisapäivä Venäjällä tarjosi kolme hienoa ottelua. MTV Sport seurasi päivän tapahtumia hetki hetkeltä.

Pelit ovat tiistain osalta ohi. H-lohkon avausotteluissa voitot Senegalille ja Japanille. Venäjä puolestaan jatkoi vakuuttavia otteitaan 3-1-voitolla Egyptistä. Huomenna keskiviikkona luvassa muun muassa Espanjan ja Portugalin ottelut.

Kello 22.52: Venäjä voittaa Egyptin 3-1 ja varmistaa käytännössä jatkopaikan! Upea suoritus kisojen isäntämaalta.

Kello 22.31: Maali!! Egypti 1-3!! Mohamed Salah siirtää pallon pilkulta maaliin. Egypti tulee tähän otteluun vielä mukaan. Ottelua jäljellä reilu vartti. Tämäkin pilkku tuomittiin jälkikäteen VAR-teknologian avulla.

Kello 22.19: Maali!! Venäjä 3-0!!! Uskomatonta!! Venäjä menee jo 3-0-johtoon. Artem Dziuba siirtää kisaisännät kolmen maalin johtoon ja Pietarissa on karnevaalit pystyssä.

Kello 22.17: Maali!!! Venäjä 2-0!! Tämä peli alkaa olla taputeltu. Denis Tsherishev ujuttaa pallon maaliin ja tekee turnauksen kolmannen maalinsa. Sillä hän nousee Cristiano Ronaldon kanssa tasoihin turnauksen maalipörssissä. Venäjä johtaa 2-0, kun tunti on pelattu.

Kello 22.05: Maali!!! Venäjä 1-0!!! Ahmed Fathy ohjaa polvella pallon omaan maaliin ja kotiyleisö repeää liitoksistaan! Venäjä johtaa ja on tällä tuloksella lähellä jatkopaikkaa. Maali tuli aivan toisen jakson alkuun.

Kello 22.02: Toinen puoliaika on käynnissä! Nähdäänkö maaleja vai päädytäänkö Pietarissa maalittomaan tasapeliin?

Kello 21.47: Ensimmäinen puoliaika takana Pietarissa. Taululla edelleen lukemat 0-0.

Kello 21.00: Ottelu on käynnissä!

Kello 20.54: Joukkueet saapuvat Pietarin stadionin nurmelle.

Kello 20.31: Brasilian harjoituksista kantautui huolestuttavia uutisia. Supertähti Neymar nilkutti kentältä pois.

Kello 20.08: Tässä Venäjän ja Egyptin avauskokoonpanot. Huomatkaa: Mohamed Salah palaa pelikentille loukkaantumisensa jäljiltä.

Kello 19.56: Senegal voittaa Puolan 2-1 ja siirtyy H-lohkon kärkeen tasapistein Japanin kanssa!

Kello 19.48: Maali!! Puola 1-2!! Krychowiak puskee vielä Puolan mukaan tähän otteluun! Neljä minuuttia jäljellä ja Puolalla maalin tappioasema.

Kello 19.22: Maali!!! Senegal 2-0!! Aivan hirvittävää sähläystä Puolalta. Grzegorz Krychowiakin syöttö Wojciech Szczesnylle on vaikea ja M'baye Niang pääsee tähän väliin. Pallo tyhjiin ja Senegal johtaa 2-0. 60 minuuttia pelattu.

Kello 19.06 Toinen puoliaika käynnissä!

Kello 18.51: Näin on ensimmäinen puoliaika takana ottelusta Puola-Senegal. Tauolle mennään Senegalin 1-0-johdossa.

Kello 18.41: Maali!! Senegal 1-0!! Senegalin Idrissa Gueyen laukaus 38. minuutilla muuttaa suuntaa Puolan toppari Thiago Rangel Cionekista ja uppoaa vastuttamattomasti Puolan maaliin. Senegal johtaa

Kello 18.02: Shukralla puhaltaa pilliin, ottelu alkaa!

Kello 18.00: Lewandowski oli Euroopan MM-karsintojen paras maalintekijä 16 osumallaan.

Kello 17.53: Ottelun erotuomarina toimii Bahrainin Nawaf Shukralla.

Kello 17.32: Vajaan puolen tunnin päästä käynnistyy Puolan ja Senegalin välinen mittelö. Nähdäänkö kentällä Lewandowskin ja Manen kaksintaistelu?

Kello 17.14: Puolan ja Senegalin avauskokoonpanot on julkistettu:

Kello 17.05: Kolumbia-Japani -ottelun tilastot:

Kello 16.53: Japani ottaa sensaatiomaisen voiton Kolumbiaa vastaan, toki se pääsi pelaamaan melkein koko ottelun yhden miehen ylivoimalla. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että H-lohkosta tulee melkoisen kimurantti. Kello 18.00 käynnistyy lohkon toinen ottelu kun Robert Lewandowskin Puola kohtaa Sadio Manen Senegalin.

Kello 16.30: 74' MAALI 2-1! Japanin kova paineistus tuottaa tulosta, Yuya Osako puskee kulmapotkusta pallon verkkoon.

Kello 16.28: 72' Peli on Jamesin sisääntulon jälkeen pyörinyt lähes poikkeuksetta Kolumbian puolustusalueella.

Kello 16.18: Yksikään Kolumbian MM-kisaottelu ei ole päättynyt maaleitta, eikä tämä ottelu ole poikkeus. Vieläkö nähtäisiin dramaattinen ratkaisu tapahtumarikkaalle ottelulle?

Kello 16.15: 59' Maalin tehnyt ja Rodriguezia paikannut Quintero vaihtoon ja koko Kolumbia seuraa silmä kovana, kun sen sankari James Rodriguez tulee sisään.

Kello 16.02: Erittäin tapahtumarikkaan kuudennen kisapäivän avaavan Kolumbia-Japani -ottelun toinen puoliaika on valmiina alkaamaan! Iskeekö Falcao debyytissään maalin, nähdäänkö James Rodriguez kentällä?

Kello 15.58: Mohamed Salah tekee todennäköisesti MM-debyyttinsä ottelussa Venäjää vastaan, valitaanko mies tämän vuoden parhaimmaksi pelaajaksi?

Kello 15.57: Quinterosta tuli maalin myötä ensimmäinen kolumbialaispelaaja, kuka iskee maalin useammassa kuin yhdessä MM-turnauksessa.

Kello 15.55: Carlos Sanchezin saama punainen kortti on MM-kisojen historian toiseksi nopein (3:14), nopein on Jose Batistan (55sek) Uruguayn paidassa 1986 kisoissa.

Kello 15.54: Kolumbia-Japani -ottelun ensimmäisen puoliajan tilastot:

Kello 15.47: Huhhuh, kuinka tapahtumarikas puoliaika nähtiin. Kagawan ja Quinteron maaleilla lukemat tasana 1-1.

Kello 15.42: Maaliviivateknologia näyttää pallon käyneen juuri viivan toisella puolella.

Kello 15.39: Kolumbian Juan Quinterolta upea laukaus vapaapotkusta, oikea maannuoliainen! Peli 1-1!

Kello 15.13: Sanchezin saama punainen kortti on tämän turnauksen ensimmäinen.

Kello 15.05: Torikokous kestää kauan, ja lopulta Sanchez siirtyy kentältä sivuun. Kagawa ampuu pallon varmasti verkkoon ja Japani siirtyy 1-0 johtoon!

Kello 15.04: Japanilla kaksikin erinomaista paikkaa, toisen Carlos Sanchez torjuu kädellään ja pallo pilkulle.

Kello 15.01: Skomina puhaltaa pilliin, ottelu alkaa!

Kello 15.00: Falcao halusi vaihtaa puolia, tämä voi johtua siitä, että aurinko paistoi Kolumbian maalille.

Kello 14.59: Radamel Falcao Kolumbian kaikkien aikojen maalintekijä maajoukkueessa, silti vasta 32-vuotiaana MM-kisadebyytti.

Kello 14.54: Ottelun erotuomarina Slovenian Damir Skomina.

Kello 14.29: Joukkueiden avauskokoonpanot muodostelmassa.

Kello 14.23: Atletico Madrid on näyttänyt, että sillä ei ole pikkurahan puutetta.

Kello 14.11: James Rodriguez on kärsinyt pohkeen venähdyksestä, ja taistelu aikaa vastaan päättyi tappioon. Ei ehtinyt ainakaan 90 minuutin kuntoon kuntoutua. Ottelu alkaa kello 15.00.

Kello 14.05: Kolumbia-Japani ottelun avauskokoonpanot on julkistettu. Viime MM-kisojen maalikuningas James Rodriguez ei ole avauskokoonpanossa.

Kello 14.02: Harry Kane on pelaaja, kenen mukana Englanti voittaa tai kaatuu.

Kello 13.58: Kolumbian Oscar Murillolla on liikkeet hallussa Japani-ottelun alla.

Kello 13.55: Turnauksensa avaava Japani ei ole koskaan voittanut MM-kisoissa eteläamerikkalaista joukkuetta (2014 Kolumbia tappio, 2010 Paraguay tasapeli, tappio rankkareilla, 2006 Brasilia tappio, 1998 Argentiina tappio). Viime kisoissa se hävisi alkulohkon viimeisen ottelun tämänpäiväistä vastustajaa Kolumbiaa vastaan 4-1-lukemin.

Kello 13.49: Brasilian maajoukkueelle jäi paljon hampaankoloon turnauksen avauspelistä Sveitsiä vastaan.

Kello 13.47: Jalkapallo ei ole pelkästään urheilun juhlaa, vaan myös rakkauden.

Kello 13.18: Venäjällä "Ohvi" olisi tarpeen.

Kello 13.15: Cristiano Ronaldon muotokuva on vaihdettu komeampaan.

Kello 13.11: Cristiano Ronaldossa taitaa olla pikkuisen pikajuoksijan vikaa.

Kello 13.08: Saudi-Arabian maajoukkue koki kauhunhetkiä myöhään eilen illalla Suomen aikaa.

Kello 13.00: Tervetuloa liveseurannan pariin! Tänään viimeisetkin joukkueet pääsevät aloittamaan kisarupeamansa, kun H-lohkossa pelataan ensimmäiset ottelut. Minkälaisella pelipäällä on viime MM-kisoissa hurmannut James Rodriguez, kun Kolumbia kohtaa Japanin? Entäpä Puolan superhyökkääjä Robert Lewandowski iskeekö maaleja Senegalin verkkoon? Illan kruununa isäntämaa Venäjä kohtaa Egyptin, nähdäänkö Mo Salah-show?