Liverpoolin supertähti haluaa kostaa Real Madridille – eurojätit kohtaavat jälleen Mestarien liigan finaalissa: "Se oli urani pahin hetki"

Liverpoolin egyptiläistähti Mohamed Salah unohtaa tuskin koskaan vuoden 2018 jalkapallon Mestarien liigan finaalia Real Madridia vastaan.

Loppuottelu päättyi Salahin osalta loukkaantumiseen ja kyyneliin avauspuoliajalla, kun Real Madridin Sergio Ramos väänsi hänet nurmen pintaan pallontavoittelutilanteessa.

–  Se oli urani pahin hetki. Olin todella alamaissa siihen aikaan, Salah muisteli finaalitappiota ja loukkaantumistaan AFP:lle.

Salah on puhunut kostosta, kun Liverpool ja Real Madrid kohtaavat lauantai-iltana Mestarien liigan loppuottelussa Pariisin esikaupungissa St. Denis'ssä.

Tyhjin käsin Salah ja Liverpool eivät ole Mestarien liigassa jääneet vuoden 2018 jälkeen, sillä joukkue vei kilpailun nimiinsä seuraavalla kaudella.

Liverpool jahtaa lauantaina jo kolmatta isoa titteliä tälle kaudelle. Päävalmentaja Jürgen Kloppin miehistö vei nimiinsä Englannin cupin ja liigacupin, mutta Valioliigan mestaruus meni pisteen erolla Manchester Citylle.

Myös Realin kausi on ollut komea, sillä Carlo Ancelottin valmentama joukkue voitti Espanjan La Ligan mestaruuden.

Liverpool on monissa papereissa finaalin hienoinen voittajasuosikki, mutta Real on osoittanut tällä kaudella lukuisia kertoja vaarallisuutensa. Siitä kertoo lista espanjalaisjätin tämän kauden pudotuspeleissä kaatamista suurseuroista: PSG, Chelsea ja Manchester City.

Loistava vai fantastinen kausi?

Real on voittanut Mestarien liigan ja sen edeltäjän Euroopan cupin ennätyksellisesti 13 kertaa, Liverpoolille ykkössija olisi seitsemäs.

– Ilman Mestarien liigaakin tämä olisi loistava kausi, Mestarien liigan (voiton) kanssa se olisi fantastinen kausi, Klopp tiivisti lauantain finaalin merkityksen.

Liverpoolille tuli huonoja uutisia cupin finaalissa Chelseaa vastaan, kun avainmiehistä hyökkääjä Salah ja keskuspuolustaja Virgil van Dijk loukkaantuivat. Kummankin pitäisi olla finaalissa pelikunnossa. Keskikentän luottomiesten Fabinhon ja Thiago Alcantaran pelikunnot ovat sen sijaan hienoisia kysymysmerkkejä.

Realin puolustaja David Alaba on kärsinyt reisivammasta, mutta hänen pitäisi olla pelikunnossa.

Realin Ancelotti saattaa nousta ensimmäisenä päävalmentajana neljään Mestarien liigan ykköstilaan. Hän on aiemmin luotsannut Realin kertaalleen ja AC Milanin kahdesti Mestarien liigan herruuteen.

Mestarien liigan finaali Liverpoolin ja Real Madridin välillä on nähtävissä C Moressa ja MTV3-kanavalla lauantai-iltana. C Moressa lähetys alkaa kello 21 ja MTV3:lla 21.45.

Lue myös:

    Uusimmat