Liverpool-legenda Jamaikan peräsimeen

Englannin jalkapallomaajoukkueen ja Liverpoolin entinen pelaaja John Barnes nimitettiin tiistaina Jamaikan uudeksi päävalmentajaksi.

Jamaikalaissyntyinen Barnes, 44, aloittaa työssä 1. marraskuuta. Barnes seuraa tehtävässä Rene Simoesia, jonka sopimus irtisanottiin viime viikolla. Jamaika on aloittanut heikosti Pohjois- ja Väli-Amerikan Concacaf-lohkon MM-karsinnan.

Brasilialaisella Simoesilla oli kolmivuotinen sopimus, joka päättyi jo yhdeksän kuukauden jälkeen. Simoesin johdolla Jamaika eteni MM-turnaukseen 1998. Vuonna 2000 hän erosi. Tammikuussa Simoes palasi sen jälkeen, kun silloisen valmentajan Bora Milutinovicin sopimus purettiin sopimusrikkeen takia.

Barnes pelasi aikoinaan 79 maaottelua Englannin paidassa ja teki niissä 11 maalia. Seuratasolla Barnes pelasi Liverpoolissa, Newcastlessa, Watfordissa ja Charltonissa 1981-1999.

Jamaika kohtaa MM-karsinnoissa seuraavaksi Meksikon 11. lokakuuta. Sen jälkeen se pelaa vielä Hondurasia ja Kanadaa vastaan. Jamaika on kakkoslohkossa viimeisenä.

(MTV3-STT-AP)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja