Liverpool jatkaa ennätyksellisessä iskussa, Tottenhamista raavittu voitto sai Jürgen Kloppin sekaisin – "Olen taivaissa"

Liverpool jatkoi huimaa tahtiaan jalkapallon Englannin Valioliigassa, kun sarjassa kahdeksantena oleva Tottenham taipui iltapelissä kotonaan 0–1-tappioon. 

Liverpoolille voiton Tottenhamin stadionilla toi Roberto Firminon 37. minuutin maali. Sarjassa kahdeksantena olevan Tottenhamin Giovani Lo Celso hukkasi loppuvaiheissa avopaikan, ja Spurs-valmentaja Jose Mourinhon ilme oli "varman paikan" hukkaamisen jälkeen näkemisen arvoinen.

– Olen taivaissa tästä tuloksesta, mutta meidän olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja. Tärkeintä on kuitenkin tulos, tästä pelistä yksi joukkue ansaitsi voiton ja se joukkue oli me, viimeisimmät 38 liigapeliään tappiotta pelanneen Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp sanoi BBC:lle.

Kun sarjakakkonen Leicester hävisi kotonaan Southamptonille 1–2, on Liverpoolin johto jo 16 pistettä. Liverpoolilla on kaiken lisäksi ottelu vähemmän pelattuna. Pisteen päässä Leicesteristä oleva Manchester City kohtaa huomenna Aston Villan ja voi nousta sarjassa toiseksi.

Liverpoolista tuli ensimmäinen Euroopan viiden kärkiliigan joukkue, joka on voittanut 20 liigakauden 21 ensimmäisestä pelistään.

Ottelu oli Liverpoolille 38:s peräkkäinen tappioton liigapeli, sillä se vältti tappion viime kauden viimeisessä 17 liigapelissään. Tappioton putki on seuran ennätys, tilastokakkoseksi jäi vuoden 1894 Liverpoolin 37 pelin tappiottomuus.

Liverpoolin viimeisin tappio Valioliigassa on viime tammikuun 3. päivältä. Tuolloin Manchester City voitti kotonaan 2–1.

Lue myös:

    Uusimmat