Mainos

LIVE: Bottas uskomattomalla esityksellä avausvoittoon – näin Venäjän GP eteni

F1-kauden neljäs osakilpailu ajettiin sunnuntaina Venäjän Sotshissa. Valtteri Bottas nappasi kisassa uransa avausvoiton. MTV Sport seurasi kilpailua hetki hetkeltä.

Kilpailun tulokset: 1. Valtteri Bottas (1 varikkokäynti), 2. Sebastian Vettel (1), 3. Kimi Räikkönen (1), 4. Lewis Hamilton (1), 5. Max Verstappen (1).

Kello 16.41: Uskomaton kilpailu, tästä on mahtavaa aloittaa vapun vietto. Kiitoksia kaikille seurannasta!

Kello 16.40: Bottaksella riittää onnittelijoita, kilpakumppanit käyvät paiskaamassa kättä suomalaisen kanssa.

Kello 16.38: Eikä pidä unohtaa sitä, että Ferrarin Kimi Räikkönen ajoi kisassa kolmanneksi. Suomalaisittain huikea kilpailu! Tämä on harvinaista herkkua!

Kello 16.35: Bottakselle annetaan raikuvat suosionosoitukset tiimiradiossa. Ja syystäkin! Suomalainen teki aivan huikean esityksen vapun kunniaksi!

Kierros 52/52:Valtteri Bottas voittaa uransa ensimmäisen F1-osakilpailun! Mahtavaa Valtteri! Mahtavaa!

Kierros 52/52: Viimeinen kierros käynnissä, ja Bottas pääsee heittämällä Massasta ohi! Vettel jumittuu Massan taakse ja putoaa yli sekunnin päähän suomalaisesta. Nyt voitto on lähellä!

Kierros 51/52: Bottaksen ero Vetteliin on vain 0,7 sekuntia, ja edessä on hidasteena kierroksella jäänyt Massa. Miten tässä käy??!!

Kierros 51/52: Vettel on hyökkäysasemissa, mutta ei ole vielä päässyt yrittämään ohitusta.

Kierros 51/52: Bottaksella on vielä kaksi kierrosta taisteltavana. Vettel on kirinyt alle sekunnin päähän ja edessä on myös kierroksella ohitettavia. Hanaa, Valtteri, hanaa!

Kierros 50/52: Vettel tykittää nopeimman kierroksen, mutta hän ei pääse vieläkään käyttämään avattavaa takasiipeä. Bottaksella on 1,2 sekunnin johto saksalaiseen Ferrari-pilottiin. Kimi Räikkönen jatkaa kolmantena yhdeksän sekunnin päässä kärjestä.

Kierros 49/52: Bottas pitää pintansa eikä päästä Vetteliä alle sekunnin päähän. Avausvoitto on enää muutaman kierroksen päässä.

Kierros 48/52: Vettel on jo vaarallisen lähellä Bottasta, vain 1,1 sekunnin päässä suomalaisesta. Ollaan siinä rajoilla, että Ferrari-kuski pääsee käyttämään avattavaa takasiipeä.

Kierros 47/52: Vettelille kerrotaan tiimiradiossa, että hän ajaa loistavasti keskisektorilla. Saksalaista kehotetaan antamaan painetta kisaa johtavalle Bottakselle. Vettel jahtaa nyt Bottasta 1,4 sekunnin päässä.

Kierros 46/52: Bottaksen johto supistuu 1,5 sekuntiin. Matkaa maaliin on reilut kuusi kierrosta.

Kierros 45/52: Seuraavana Bottaksella on ohitettavanaan entinen tallikaverinsa Felipe Massa.

Kierros 44/52: Bottas pääsee onneksi nopeasti ohi kierroksella jääneestä Sainzista. Vettel puolestaan jää hetkeksi jumiin Sainzin taakse, ja samalla Bottaksen johto kasvaa vajaaseen kahteen sekuntiin.

Kierros 44/52: Kierroksella ohitettavat saattavat nousta vielä ratkaisevaan rooliin tässä kisassa. Niitä Bottaksella on edessään. Samalla Bottas kertoo, että hän ei halua turhia viestejä tiimiradiossa, jotta hän pystyy keskittymään voiton jahtaamiseen.

Kierros 43/52: Bottaksella on vielä kova urakka edessään saavuttaakseen avausvoittonsa. Vettel vaanii Mersu-kuskia 1,4 sekunnin päässä.

Kierros 42/52: Räikkönen on tällä haavaa nopein kuljettaja radalla, hän on alle kahdeksan sekunni päässä kärjestä.

Kierros 42/52: Vettel lähestyy vähitellen Bottasta, nyt ero on enää 1,7 sekuntia. Jos ero supistuu alle sekuntiin, saksalainen saa käyttää avattavaa takasiipeä.

Kierros 40/52: Vettel on aivan hurjassa vauhdissa. Bottaksen johto on enää 1,9 sekuntia. Räikkönen on yhdeksän sekunnin päässä kisaa johtavasta Bottaksesta. Hamilton on puolestaan pudonnut kauas kärjestä, eroa tallikaveri Bottakseen on jo runsaat 23 sekuntia.

Kierros 39/52: Bottaksen renkaat lukittuvat jarrutuksessa ja hän menee hieman leveäksi. Samalla Vettel nousee jo vajaan kolmen sekunnin päähän suomalaisesta. Jännäksi menee!

Kierros 38/52: Vettel on hieman saavuttanut Bottasta, ero on nyt neljä sekuntia. Räikkönen ei puolestaan pysty vastaamaan tallikaverinsa vauhtiin, hän jatkaa kolmantena reilun viiden sekunnin päässä Vettelistä.

Kierros 36/52: Suomalaisittain tilanne on äärimmäisen herkullinen: Bottas ajaa kärjessä vajaan viiden sekunnin erolla Vetteliin, ja Räikkönen on vain kolmen sekunnin päässä saksalaisesta. Kaikki kärkikuskit ovat nyt käyneet vaihtamassa renkaat, joilla mennään loppuun saakka.

Kierros 35/52: Vettel tulee viimein vaihtamaan renkaat. Saksalainen palaa toiseksi, mutta Räikkönen on vain reilun kahden sekunnin päässä! Bottas palaa kärkipaikalle ja johtaa kisaa vajaan viiden sekunnin erolla.

Kierros 34/52: Räikkönen ajaa loistavia kierrosaikoja. Hän on noussut seitsemän sekunnin päähän Bottaksesta. Vettel pysyy yhä radalla ja johtaa kisaa.

Kierroksen 33/52: Kimi Räikkönen ihmettelee tiimiradiossa, miksi hän päätyi varikkokäynnin jälkeen Bottaksen jälkeen. Kisainsinööri vastaa, että Bottas johti kisaa ennen varikkokäyntejä. Räikkösen vastaus on jäänviileä: "Okei."

0:36

Kierros 32/52: Bottaksen kannalta tilanne vaikuttaa hyvältä, hän ajaa kisan nopeimman kierroksen! Heti perään Räikkönen ajaa vielä kovemman kierrosajan tuoreella rengassarjalla!

Kierros 31/52: Hamiltonin vuoro tulla varikolle. Hän palaa radalle neljänneksi. Kisaa johtaa Vettel, joka ei ole vielä vaihtanut renkaita, Bottas on toisena ja Räikkönen kolmantena.

Kierros 30/52: Räikkönen tulee varikolle renkaanvaihtoon. Hän palaa radalle neljänneksi Bottaksen taakse. Samalla Bottas tykittää kisan nopeimman kierroksen.

Kierros 29/52: Bottas ajaa loistavan kierroksen kovalla rengasseokselta, hyvältä vaikuttaa!

Kierros 29/52: Vettel jatkaa yhä pehmeällä rengasseoksella radalla. Mutta hän ei pääse ajamaan puhtaalla radalla, sillä edessä on kierroksella ohitettavia.

Kierros 28/52: Bottas tulee viimein varikolle. Renkaat vaihdetaan nopeasti alle ja suomalainen palaa radalle neljänneksi.

Kierros 27/52: Mercedes pitää Bottaksen yhä radalla, vaikka Vettel on päässyt hiipimään jo aivan suomalaisen tuntumaan. Ero on enää 2,5 sekuntia.

Kierros 26/52: Bottas valittaa tiimiradiossa, että hän menettää aikaa, kun hän joutuu ohittamaan kierroksella jääneitä.

0:40

Kierros 25/52: Kierrosaikavertailusta selviää, että Vettel on ollut Bottasta nopeampi neljällä edellisellä kierroksella. Ero on enää reilut kolme sekuntia.

Kierros 24/52: Vettel on supistanut Bottaksen johdon reiluun neljään sekuntiin. Olisiko pian aika käydä vaihtamassa renkaat?

Kierros 24/52: Hamiltonille kerrotaan tiimiradiossa, että moottorin lämpötila on pudonnut ja tilanne on nyt parempi.

Kierros 23/52: Vettel on hieman kiristänyt tahtiaan ennen renkaanvaihtoa, mutta hän on yhä yli viiden sekunnin päässä Bottaksesta.

Kierros 22/52: Wehrlein tulee vaihtamaan renkaat. Kohta varikolla alkaa tapahtua.

Kierros 22/52: Mersut ja Ferrarit ovat aivan omassa luokassaan kilpailussa, sillä viidentenä ajava Verstappen on jäänyt kärjestä jo yli puoli minuuttia.

Kierros 21/52: Kolmatta sijaa pitävä Räikkönen on jäänyt vajaat 11 sekuntia Bottaksesta. Suomalainen saa kuitenkin ajaa rauhassa, sillä Hamilton on yhä kolmen sekunnin päässä.

Kierros 20/52: Bottas on vetäissyt jo yli viiden sekunnin eron Vetteliin. Nyt näyttää hyvältä! Suomalainen oli puoli sekuntia Vetteliä nopeampi edellisellä kierroksella.

Kierros 19/52: Räikköstä varoitetaan tiimiradiossa, että Hamilton on parantamassa vauhtiaan. Neljäntenä ajava Hamilton on vajaan kolmen sekunnin päässä Räikkösestä.

Kierros 18/52: Bottas antaa heti vastauksensa Vettelille ja ottaa nopeimman kierroksen nimiinsä. Bottaksen johto Vetteliin on nyt 4,8 sekuntia. Tiimi kehuu suomalaisen vauhtia radioitse.

Kierros 17/52: Vettel kiihdyttää vauhtiaan ja tykittää kisan nopeimman kierroksen.

Kierros 17/52: Hamiltonille raportoidaan tiimiradiossa, että britti ei ole ainoa kuljettaja, joka kärsii jäähdytysongelmista. Toivottavasti tämä ei tarkoita sitä, että sama ongelma vaivaa Bottasta.

Kierros 16/52: Vettel ei pysty vastaamaan Bottaksen vauhtiin. Kärkipaikkaa pitävän Bottaksen etumatka Ferrari-pilottiin on 4,5 sekuntia.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kierros 15/52: Toisena ajavan Vettelin ja Räikkösen välinen ero on hieman supistunut reiluun kolmeen sekuntiin. Suomalaisten kaksoisvoitto ei ole mikään mahdottomuus!

Kierros 13/52: Bottas dominoi kilpailua! Ensimmäistä voittoaan saalistava suomalainen on kasvattanut johtonsa jo neljään sekuntiin.

Kierros 12/52: Hamilton pyrkii viilentämään autoaan ajamalla puhtaassa ilmassa hieman eri ajolinjoilla kuin edellä menevä Räikkönen. Nyt Räikkösen ja Hamiltonin välinen ero on jälleen kahden sekunnin luokkaa.

Kierros 11/52: Hamilton on saavuttanut Räikköstä, britti on noussut 1,4 sekunnin päähän Ferrari-kuskista.

Kierros 10/52: Bottas on hurjassa vauhdissa! Suomalaisella on 3,2 sekunnin kaula Vetteliin. Kolmantena ajava Räikkönen ei pysty pysymään tallikaverinsa Vettelin vauhdissa, hän on jäänyt 3,7 sekuntia saksalaisesta.

Kierros 9/52: Hamilton valittaa yhä autonsa ongelmista. Tiimin mukaan ongelma saadaan ratkaistua, jos britti pystyy hieman jäähdyttämään moottoria.

Kierros 8/52: Bottas on kasvattanut johtoaan kisan kärjessä. Vettel on jäänyt suomalaisesta jo lähes kolme sekuntia. Räikkösen ero Bottakseen on 5,6 sekuntia.

Kierros 7/52: Neljäntenä ajava Hamilton raportoi tiimiradiossa, että Mersun moottorissa katoavat ajoittain voimat. Hän on jäänyt kaksi sekuntia kolmantena olevasta Räikkösestä.

Kierros 6/52: Avattavaa takasiipeä saa nyt käyttää. Bottaksella on kahden sekunnin johto Vetteliin, joten saksalainen ei saa hyödyntää avattavaa takasiipeä.

Kierros 5/52: Red Bullin Daniel Riccardo joutuu keskeyttämään jarruongelmien vuoksi. Talli kehottaa australialaista ajmaan autonsa varikolle.

Kierros 5/52: Bottas pystyy heti repimään eroa Vetteliin, Mersun suomalaiskuskilla on nyt lähes kahden sekunnin kaula. Räikkönen on jäänyt kärjestä 3,5 ja Hamilton lähes viisi sekuntia.

Kierros 4/52: Turva-auto on tullut pois radalta ja kisa pääsee jatkumaan Bottaksen johdossa.

Kierros 3/52: Turva-auto pysyy yhä radalla, mutta tulee sisään tällä kierroksella.

Kierros 2/52: Turva-auto on tullut radalle. Bottas johtaa letkaa.

Kierros 1/52: Ja romuakin syntyy ensimmäisellä kierroksella. Grosjean ja Palmer kolaroivat keskenään ja molempien autot jäävät radan reunaan. Hidastuskuvien perusteella vaikuttaa siltä, että Grosjean on syyllinen kolariin.

Kierros 1/52: Räikkönen saa saa huonon startin, mutta Bottas pääsee sitäkin paremmin matkaan! Bottas nousee kärkeen, Vettel on toisena ja Räikkönen kolmantena.

Kello 15.06: Autot saapuvat lähtösuoralle. Kohta päästään vauhtiin!

Kello 15.04: Alonson ongelmien vuoksi autot ajavat vielä toisen lämmittelykierroksen, jotta espanjalaisen McLaren saadaan työnnettyä turvalliseen paikkaan.

Kello 15.03: Alonson McLaren hyytyy lämmittelykierrokselle varikon portille.

Kello 15.02: McLarenin Fernando Alonso valittaa tiimiradiossa, että hänen autossaan saattaa olla vikaa.

Kello 15.00: No niin, nyt päästään asiaan! Autokaravaani lähtee lämmittelykierrokselle paalukuljettaja Vettelin johdolla. Kaikki autot pääsevät liikkeelle.

Kello 14.57: Toisaalta Mercedes on voittanut kaikki Sotshissa ajetut kisat ja ollut kärjessä jokaisella kierroksella.

Kello 14.56: Tilastot ovat kisassa Vettelin puolella: yhdeksässä edellisessä kisassa, jossa saksalainen on startannut paalulta, hän on ottanut yhdeksän voittoa.

Kello 14.50: Lähtö lähestyy! Kymmenen minuutin kuluttua autot päästetään lämmittelykierrokselle.

Kello 14.48: Pirelli-pomo Paul Hembery on samoilla linjoilla C Moren asiantuntijan Ossi Oikarisen kanssa: yksi varikkokäynti on paras taktiikka kisaan.

Kello 14.46: Sateen todennäköisyys kisaan: pyöreä nolla.

Kello 14.44: Red Bull joutui viimeiseen asti työstämään Max Verstappenin autoa teknisten ongelmien vuoksi. Hollantilainen pääsi kuitenkin liikkeelle varikolta. Verstappenin kilpuri hyytyi perjantain harjoituksissa, ja myös tallikaveri Daniel Ricciardolla oli teknisiä murheita lauantain treeneissä.

Kello 14.40: Paalulta starttaava Sebastian Vettel vaikuttaa rennolta haastattelussa ennen kilpailua: "On hienoa, että pitkästä aikaa Ferrarit lähtevät eturivistä kilpailuun. Meillä on hyvä paketti, sää on hyvä, joten enempää ei voi pyytää. Startti on tärkeä, mutta kierroksia on paljon edessä ja ne ovat vielä tärkeämpiä."

Kello 14.36: Kimi Räikkönen kertoo kuljettajaparaatissa, että tavoitteena on luonnollisesti voitto. "Se on suunnitelmissa, ja auto on toiminut hyvin. Mutta koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu."

Kello 14.30: Kisan alkuun on tasan puoli tuntia. Vihreät valot ovat syttyneet varikolla, ja kuljettajat pääsevät radalle ajamaan kohti lähtöruudukkoa.

Kello 14.19: Mersu-pomo Toto Wolff kertoo C Moren haastattelussa, että Bottas ja Hamilton saavat kilpailla tasapäin toisiaan vastaan, mikäli molemmat ovat samassa vauhdissa. Mutta mikäli toisella kuljettajalla on ongelmia, kuten Bottaksella oli edellisessä kilpailussa Bahrainissa, pitää hitaamman päästää nopeampi tallitoverinsa edelle.

1:48

Kello 14.16: C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen arvioi, että yhden pysähdyksen taktiikka saattaa olla turvallisin vaihtoehto kilpailuun.

Kello 14.06: Kuljettajien rengastilanteet ovat seuraavanlaiset ennen kilpailua:

Kello 14.04: Kolmannesta ruudusta kisaan lähtevä Valtteri Bottas saapuu hyväntuulisena rata-alueelle: "Kävin hölkällä meren rannassa, söin ison aamupalan ja siitä se lähti", Bottas kertoo C Moren haastattelussa.

1:00

Kello 13.56: C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen povaa, että Kimi Räikkönen voittaa kisan ennen Sebastian Vetteliä ja Valtteri Bottasta. Studioisäntä Tomi Tuominen pistää vielä paremmaksi: hän veikkaa voittajaksi Valtteri Bottasta ennen Räikköstä ja Hamiltonia.

Kello 13.55: Räikköseltä irtoaa kunnon hymy haastattelun aikana kuljettajaparaatissa. Lupaako tämä hyvää kisaan?

Kello 13.52: Kilpailun alkuun on aikaa reilu tunti. Kuljettajat ovat jo saapuneet radalle paraatiin.

Kello 13.45: Vain kolme kertaa F1-historiassa kaksi suomalaiskuljettajaa on yltänyt palkintokorokkeelle samassa kisassa. Viimeksi näin kävi Malesiassa 2008, kun Räikkönen voitti ja Heikki Kovalainen oli kolmas. Nyt tarjolla on neljäs kerta. Ja mahdollisuudet on jopa kaksoisvoittoon, johon suomalaiset eivät ole aiemmin pystyneet.

Kello 13.40: C Moren asiantuntija Mika Salo arvioi suorassa lähetyksessä, että Ferrarit saattavat päästä karkuun Mercedeksen Valtteri Bottakselta ja Lewis Hamiltonilta kisassa.

Kello 13.36: Tervetuloa Sotshin F1-kilpailun liveseurantaan! Suomalaisittain kilpailuun on mitä herkullisimmat lähtökohdat: Ferrarin Kimi Räikkönen starttaa toisesta ja Mercedeksen Valtteri Bottas kolmannesta ruudusta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja