Bottaksen ja Räikkösen kisasta pannukakku – näin Espanjan GP eteni

0:46

F1-kauden viides osakilpailu ajettiin sunnuntaina Espanjan Barcelonassa. MTV Sport seurasi kilpailua hetki hetkeltä.

Kisan tulokset: 1. Hamilton, 2. Vettel, 3. Ricciardo, 4. Perez, 5. Ocon.. Räikkönen ja Bottas keskeyttivät.

Kello 16.43: Liveseuranta päättyy tähän. Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Monacossa, silloin jatketaan!


Kello 16.42: Ricciardo sijoittuu kisassa kolmanneksi, mutta hän häviää kärjelle peräti 75 sekuntia. Kaikki muut jäivät vähintään yhden kierroksen Hamiltonista.

Kello 16.41: Suomalaisittain kisasta tuli pettymys. Räikkönen joutui keskeyttämään heti startin jälkeen kolaroituaan Verstappenin kanssa. Bottas puolestaan jäi radan varteen Mersu-moottorin petettyä.

Kello 16.39: Mercedeksen Lewis Hamilton voittaa Espanjan F1-osakilpailun! Tällä kertaa Mersun taktiikka on onnistunut Hamiltonin kohdalla. Hän menetti kärkisijan lähdössä Vettelille, mutta pystyi nousemaan kisan puolivälin jälkeen saksalaisen edelle.

Kierros 66/66: Viimeinen kierros on käynnissä. Hamiltonin johto Vetteliin on yli neljä sekuntia, eli peli lienee selvä.

Kierros 65/66: Hamilton täräyttää kisan nopeimman kierroksen. Enää vajaa kaksi kierrosta jäljellä, ja Hamilton on tiukasti kiinni voitossa.

Kierros 64/66: Vettel ei pysty saavuttamaan Hamiltonia. Ero on supistunut hieman, mutta sitä on yhä 3,6 sekuntia.

Kierros 62/66: Enää vajaat viisi kierrosta kisaa jäljellä. Hamilton on yhä kiinni voitossa, mutta Vettel vaanii neljän sekunnin päässä. Pystyykö saksalainen vielä kiristämään tahtiaan?

Kierros 61/66: Vettel kokee pienen takaiskun, kun hän jää jumiin kierroksella ohitettavan Massan taakse. Samalla saksalaisen ero Hamiltoniin venähtää yli neljään sekuntiin.

Kierros 60/66: Vettel alkaa saavuttaa Hamiltonia, ero on enää kolme sekuntia. Vettel saa nyt etua keskikovista renkaista, kun taas Hamiltonilla on alla kuluneet pehmeät kumit.

0:33

Kierros 58/66: Kisaa on enää reilut kahdeksan kierrosta jäljellä. Hamiltonilla on nyt neljän sekunnin kaula Vetteliin. Pystyykö saksalainen hyökkäämään vielä päätöskierroksilla?

Kierros 56/66: Huomattavaa on se, että ainoastaan kisan kärkikolmikko on enää samalla kierroksella – muut on jo ohitettu kierroksella. Ricciardo on kolmantena, mutta hän on jäänyt Hamiltonista yli minuutin.

Kierros 55/66: Vettel pysyy yhä radalla, eli saksalainen taitaa pysyä radalla loppuun saakka tällä rengassetillä. Kisaa johtavan Hamiltonin ja Vettelin välinen ero on nyt 3,5 sekuntia.

Kierros 52/66: Hamilton pitää kärkipaikkaa 2,8 sekunnin erolla Vetteliin. Mutta ottaako Ferrari riskin ja ottaa saksalaisen vielä kertaalleen varikolle?

Kierros 51/66: Vettelille kerrotaan tiimiradiossa, että pitäisikö siirtyä C-suunnitelmaan. Tarkoittaako se vielä yhtä pysähdystä?

Kierros 49/66: Ferrari-tiimi kertoo radioitse Vettelille, että Hamiltonin renkaat saattavat olla ylikuumenemassa. Tästä tulee vielä tiukka kamppailu! Hamilton johtaa kisaa, mutta eroa Vetteliin on vain 1,9 sekuntia.

Kierros 47/66: Kilpailun tuomaristo ilmoittaa, ettei Hamiltonin ja Vettelin välisestä tilanteesta tule tutkintaa. Parivaljakko taisteli kiivaasti kärkipaikasta, kun Vettel palasi radalle toisesta renkaanvaihdostaan.

Kierros 46/66: Hamilton kyselee tiimiradiossa, pitääkö hänen yrittää repiä eroa Vetteliin vai kannattaako hänen jäähdytellä renkaita kisan loppua varten. Hamiltonilla on nyt reilun sekunnin ero Vetteliin.

0:26

Kierros 44/66: Kilpailun ykkössija vaihtaa omistajaa, kun Hamilton pyyhkäisee Vettelin edelle. Hamiltonilla on vielä jonkin aikaa etua pehmeästä rengassetistä, mutta lopussa Vettel hyötyy keskikovista renkaistaan.

Kierros 43/66: Kisan kärjessä Vettel pitää yhä pintansa ja pystyy pitämään häntä hiillostavan Hamiltonin takanaan. Parivaljakon välinen ero on alle sekunnin luokkaa.

Kierros 41/66: Tämä on valtava pettymys Bottakselle, sillä kyseessä on suomalaisen ensimmäinen keskeytys tällä kaudella. Uusinkuvista käy ilmi, että moottorista loppui veto kesken kiihdytyksen. Huomattavaa on se, että Bottaksen autoon jouduttiin vaihtamaan käytetty moottori lauantaina – eikä se kestänyt.

Kierros 39/66: Voi harmin paikka! Bottas joutuu keskeyttämään! Hänen autonsa moottori pettää ja Mersun jää radan vaerteen.

Kierros 38/66: Vettel tulee varikolle vaihtamaan renkaat. Ferrarin saksalaispilotti palaa radalle ja joutuu kynsin ja hampain taistelemaan kärkisijasta Hamiltonia vastaan. Kuskit tulevat ykkösmutkaan rinta rinnan, mutta Vettel saa pidettyä ykkössijan hallussaan. Voitosta tulee vielä tiukka taistelu, sillä kuskit ajavat aivan peräkkäin.

Kierros 37/66: Lewis Hamilton tulee toiseen kertaan vaihtamaan renkaat. Britti vetänee tällä rengassetillä kisan loppuun saakka. Hamilton palaa takaisin toiselle sijalle Bottaksen eteen. Hamiltonin ja kilpailua johtavan Vettelin välinen ero on 23 sekuntia. Samalla virtuaalinen turva-auto otetaan pois käytöstä.

Kierros 36/66: Vandoornen ja Massan välinen kolarointi menee tuomariston käsittelyyn.

Kierros 36/66: Vandoornen ja Massan kolaroinnin johdosta virtuaalinen turva-auto otetaan käyttöön.

0:53

Kierros 35/66: Jälkijoukoissa Massa ja Vandoorne kolaroivat keskenään. Williams-kuski Massa lähtee ohittamaan Vandoornea, joka kiilaa brasilialaisen kylkeen. Vandoorne joutuu keskeyttämään kilpailun, mutta Massa pystyy jatkamaan matkaansa.

Kierros 34/66: Mercedes-talli muistuttaa Hamiltonia, että Vettel ajaa hitaammalla eli keskikovalla rengassetillä viimeisen stinttinsä. Hamilton käy puolestaan vaihtamassa pehmeät renkaat alle viimeisellä varikkokäynnillä. Vettelin ja Hamiltonin välinen ero on nyt 7,5 sekuntia.

Kierros 32/66: Hamilton ei pysty vastaamaan Vettelin vauhtiin. Nyt näyttää siltä, että Vettel on vahvoilla kisan voittokamppailussa. Mutta kisasta on vielä puolet jäljellä ja kuskit tulevat vielä kertaalleen käymään varikolla.

Kierros 30/66: Vettel on pystynyt tasaisesti kasvattamaan johtoaan Hamiltoniin. Ferrari-pilotilla on nyt kuuden sekunnin kaula brittiin.

Kierros 29/66: Kilpailun puoliväli on lähestymässä. Bottas täräyttää kisan nopeimman kierroksen, mutta eroa kärkeen on toivottoman paljon, noin 28 sekuntia.

Kierros 27/66: Bottas käy viimein vaihtamassa renkaat. Suomalainen palaa radalle kolmannelle sijalle, mutta hän on jäänyt jo lähes minuuttia kilpailua johtavasta Vettelistä.

Kierros 25/66: Bottas jatkaa edelleen radalla ilman varikkokäyntiä. Hamilton ohittaa Bottaksen ja ottaa haltuunsa kakkossijan. Bottas on nyt kolmantena. Kisaa johtavan Vettelin ja Hamiltonin välinen ero on reilut neljä sekuntia.

1:17

Kierros 25/66: Vettel hakee lähtösuoralla ohitusta väkisin Bottaksesta ja pääsee lopulta suomalaisen edelle. Oliko tässä kilpailun voiton kannalta ratkaiseva hetki?

Kierros 24/66: Vettel yrittää päästä ohi Bottaksesta, mutta suomalainen pitää sisukkaasti paikkansa kärjessä. Bottas tekee loistavaa työtä tiimin kannalta, sillä Hamilton saavuttaa koko ajan kärkikaksikkoa. Hamilton on enää neljän sekunnin päässä kärjestä.

Kierros 23/66: Vettel on jo aivan kisaa johtavan Bottaksen perässä. Bottas ei ole toistaiseksi käynyt vaihtamassa renkaita kuten Vettel ja kolmantena ajava Hamilton.

Kierros 22/66: Vettelille ilmoitetaan tiimiradiossa, että Hamiltonin renkaat alkavat olla loppumassa. Ja samalla Hamilton kaartaa varikolle. Stoppi sujuu hyvin ja hän palaa radalle kolmanneksi Bottaksen ja Vettelin taakse. Bottas ajaa nyt kärjessä, mutta hän ei ole vielä käynyt varikolla.

Kierros 19/66: Vettel saavuttaa kärkeä, ero Hamiltoniin on enää reilut 15 sekuntia. Vettel on kirinyt jo viiden sekunnin päähän Bottaksesta.

Kierros 18/66: Hamilton ja Bottas pysyvät edelleen radalla. Mercedes-kaksikon välinen ero on vajaat kymmenen sekuntia. Renkaat vaihtanut Vettel on päässyt hyvään vauhtiin, hän on 17,6 sekunnin päässä Hamiltonista.

Kierros 16/66: Varikolla jo käynyt Vettel ohittaa Ricciardon ja nousee kolmanneksi. Kuinka kauan Mercedeksen Hamilton ja Bottas pysyvät vielä radalla?

Kierros 15/66: Kärkikuljettaja Vettel käy vaihtamassa renkaat. Hän palaa radalle neljännelle sijalle. Kisaa johtaa nyt Hamilton ennen Bottasta.

0:38

Kierros 14/66: Ensimmäiset kuljettajat ovat jo käyneet ensimmäisen kerran vaihtamassa renkaat. Sainzilla ja Magnussenilla on täpärä tilanne, kun he tulevat ulos varikolta.

Kierros 13/66: Hamiltonille kerrotaan tiimiradiossa, että britin pitää kiristää tahtiaan, koska käynnissä ovat "kriittiset vaiheet" kilpailun kannalta. Mutta ero Vetteliin ei supistu, se on edelleen kahden sekunnin luokkaa.

Kierros 12/66: Kilpailun tuomaristo on ottanut tutkintaan ensimmäisen kierroksen kolaroinnin, jossa olivat osallisina Räikkönen, Verstappen ja Bottas.

Kierros 11/66: Vettelin ja Hamiltonin välinen ero pysyy muuttumattomana. Ferrarin saksalaispilotilla on reilu kahden sekunnin kaula Hamiltoniin.

Kierros 10/66: Bottakselle kerrotaan tiimiradiossa, että pystyisikö suomalainen nostamaan vauhtiaan. Se tulisi todellakin tarpeeseen, sillä ero kilpailua johtavaan Vetteliin jo kymmenisen sekuntia.

Kierros 8/66: Bottas ei pysty vastaamaan Vettelin ja Hamiltonin vauhtiin. Suomalaispilotti on jo lähes yhdeksän sekuntia Vetteliä jäljessä.

Kierros 6/66: Hidastuskuvista käy ilmi, että Bottaksen ja Räikkösen autot osuivat startin jälkeen yhteen ennen kuin Räikkönen törmäsi Verstappeniin. "Joku osui minua auton perään", Räikkönen toteaa tiimiradiossa.

1:37

Kierros 4/66: Vettel on avannut vakuuttavasti kilpailun. Hän starttasi kakkosruudusta, mutta otti kärkipaikan ensimmäiseen mutkaan tultaessa. Saksalaisen johto toisena ajavaan Lewis Hamiltoniin on 2,4 sekuntia. Bottas on kolmantena, mutta hän on jäänyt kärjestä jo lähes seitsemän sekuntia.

Kierros 3/66: Myös Räikkösen kanssa kolaroinut Verstappen on pudonnut pelistä pois.

Kierros 3/66: Vettel johtaa kilpailua lähes kolmen sekunnin erolla Hamiltoniin. Bottas ajaa kolmantena, mutta hän on jäänyt jo viisi sekuntia Vettelistä.

1:37

Kierros 2/66: Räikkönen on joutunut parkkeeraamaan autonsa kymppimutkaan. Siinä oli Räikkösen kisa.

Kierros 1/66: Valot sammuvat ja kuskit ampaisevat ruuduista! Vettel vetää kärkeen Hamiltonin eteen. Räikkönen ajautuu kolariin Verstappenin kanssa ja Ferrarista vääntyy rengas alle. Voi, voi! Kimin kisa menee heti pilalle. Taisi olla Kimin kisa siinä.

Kello 15.01: Kaikki kärkikuljettajat lähtevät matkaan pehmeällä rengassetillä. Odotettavissa on, että kisan aikana tehdään kaksi varikkokäyntiä per kuski.

Kello 15.00: Autokaravaani starttaa lämmittelykierrokselle. Kaikki kuljettajat pääsevät matkaan.

Kello 14.58: Vielä kertauksena eturivin järjestys: Hamilton starttaa paalulta vierellään Vettel. Bottas ja Räikkönen lähtevät matkaan ruuduista kolme ja neljä.

0:45

Kello 14.55: Enää viisi minuuttia starttiin! Kämmenet alkavat jo hiota suomalaisten puolesta!

Kello 14.49: Sateen uhka kisan aikana on mitätön, vain kymmenen prosenttia.

Kello 14.48: Lähtöjärjestykseen on tullut pieni muutos peräpäähän. McLarenin Stoffel Vandoorne joutuu starttaamaan joukon hänniltä, koska hänen autonsa moottoriin on tehty muutoksia.

1:06

Kello 14.43: Valtteri Bottaksen taustajoukkoihin kuuluva Mika Häkkinen kertoo C Moren haastattelussa, että Bottaksen pitää saada hyvä startti pystyäkseen taistelemaan voitosta: "Barcelonan rata on sellainen, ettet halua jäädä kenenkään taakse."

Kello 14.41: Ilman lämpötila on Barcelonassa 24 astetta ja radan lämpötila 43 astetta. Olosuhteet ovat ihanteelliset.

2:02

Kello 14.37: Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen vaikuttavat rennoilta kisaa edeltävässä kuljettajaparaatissa. Molemmat suomalaiset painottavat haastattelussa, että kisan voitto käydään Mercedes- ja Ferrari-kuljettajien välillä. "Olisihan se helpompi startata eturivistä, mutta taistelu on ollut tiukkaa Ferrarin ja Mercedeksen välillä", Räikkönen sanoo.

Kello 14.30: Enää puolisen tuntia starttiin. Pian pitää viritellä peukut pystyyn sen puolesta, että suomalaiset saavat samanlaisen startin kuin Bottas kaksi viikkoa sitten Sotshissa.

Kello 14.20: Vuosi sitten Max Verstappen otti uransa toistaiseksi ainoan voiton Barcelonassa. Teini-ikäinen hollantilainen ajoi tuolloin vasta ensimmäisen kilpailunsa Red Bull -tallissa. Verstappen starttaa tänään viidennestä ruudusta kilpailuun.

Kello 14.15: Mercedes-pomo Toto Wolff sanoo suoraan C Moren haastattelussa, että nykyään tallissa on parempi ilmapiiri, kun Valtteri Bottas on tullut Lewis Hamiltonin tallikaveriksi. Edellisillä kausilla Hamiltonin ja Nico Rosbergin välillä oli kovaakin kipinöintiä. "Dynamiikka on paljon parempi, koska he tulevat paremmin toimeen keskenään ja kunnioittavat toisiaan. Pidän heidän suhteestaan. "

2:38

Kello 14.11: Vuosi sitten Barcelonassa Mercedes-kuljettajat Nico Rosberg ja Lewis Hamilton kolaroivat keskenään heti ensimmäisellä kierroksella. Toivottavasti tänään ei käy samoin, kun Valtteri Bottas hyökkää kolmosruudusta kohti paalulta starttaavaa Hamiltonia.

1:41

Kello 14.02: Barcelonassa on ihanteelliset olosuhteet kisaa varten. Aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta, ja lämpötila on hellelukemissa.

Kello 14.00: Starttiin on aikaa tasan tunti. Vielä pitää malttaa hetki ennen kuin päästään itse asiaan.

Kello 13.58: Bottaksen autoon jouduttiin lauantaina vaihtamaan vanha moottori, koska uudessa voimanlähteessä ilmeni tallin mukaan vesivuoto. Bottas myöntää haastattelussa, että vanhassa moottorissa ei ole yhtä paljon tehoja kuin vanhassa.

Kello 13.54: C Moren asiantuntija Toni Vilander pääsi jututtamaan Valtteri Bottasta ennen lähtöruudukkoon menoa. Bottas kertoo, että hänellä on samanlaiset juonet kuin kaksi viikkoa sitten – eli startissa kolmosruudusta kohti kärkeä: "Paljon on lähdöstä kiinni. Täälläkin on aika pitkä matka ensimmäiseen mutkaan."

Kello 13.44: Kaksi viikkoa sitten Sotshissa Bottas lähti niin ikään matkaan kolmosruudusta ja ajoi lopulta komeaan voittoon. Toistuuko tänään sama temppu äitienpäivän kunniaksi?

1:48

Kello 13.42: Tervetuloa Espanjan GP:n liveseurantaan! Starttiin on aikaa vajaat puolitoista tuntia. Valtteri Bottas lähtee matkaan kolmannesta ja Kimi Räikkönen neljännestä ruudusta. Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel valtasivat eturivin paikat lauantain aika-ajossa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja