Trump: "Venäjä ei olisi vallannut Krimiä, jos olisin ollut presidenttinä" – lue kooste Trumpin ja Mayn tiedotustilaisuudesta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump astuu kameroiden eteen yhdessä Britannian pääministerin Theresa Mayn kanssa. Tiedotustilaisuuden odotettiin alkavan jo klo 15, mutta sen alku on siirtynyt reippaasti.

MTV Uutiset näyttää sen suorana. 

Trump on aiheuttanut Britanniassa suurta kohua ja tyrmistystä muun muassa puhumalla Brexitistä vastoin pääministerin linjausta. Hän on myös kehunut  maanantaina eronnutta ulkoministeri Boris Johnsonia.

Myöhemmin Trump on kuitenkin muuttanut sanomisiaan ja vakuuttanut suhteiden olevan kunnossa. 

Trump: "Aion kysyä Putinilta hänen sekaantumisestaan Yhdysvaltain vaaleihin"

Trump kertoi tiedotustilaisuudessa maanantaisesta tapaamisestaan Venäjän presidentti Putinin kanssa. Puheenaiheena on hänen mukaansa muun muassa Venäjän sekaantuminen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin sekä ydinaseiden rajoittaminen.

Trumpin mukaan Yhdysvalloilla on hyvät välit sekä Venäjään että Kiinaan.

Trump: "Maahanmuutto ei ole ollut hyväksi Euroopalle"

Kysyttäessä Euroopan maahanmuuttotilanteesta, Trump sanoi maahanmuuton muuttaneen eurooppalaista kulttuuria. Maahanmuuttoon liittyen Trump toi esille terrori-iskut, jotka ovat hänen mukaansa kuormittaneet Eurooppaa.

Trump kehoitti eurooppalaisia olemaan tarkkana ja kertoi maahanmuuton olevan negatiivinen asia.

Trump: "Venäjä ei olisi vallannut Krimiä, jos olisin ollut presidenttinä"

Trump kertoi, että Venäjä valtasi Ukrainan Krimin Obaman presidenttikaudella, mutta tätä ei olisi tapahtunut, jos hän olisi ollut presidenttinä.

Hän kertoi saaneensa huonot lähtökohdat aloittaa presidenttikautensa ja korjaavansa nyt edellisen presidentin virheitä.

Trump: "Ennustin Brexitin tulon"

Trump kertoi ennustaneensa Brexitin tapahtumisen. Hänen mukaansa taustalla oli maahanmuuttopolitiikka.

Trump kehui myös Britannian pääministeri Theresa Mayn varmasti hoitavan Brexit-neuvottelut menestyksekkäästi. Hän sanoi haluavansa pääministerin mielummin ystäväkseen kuin vihamiehekseen.

Lue myös:

    Uusimmat