Mainos

Trump tiedotustilaisuudessa: "Voin vetää Yhdysvallat pois Natosta halutessani – toivon, että Putin on jonain päivänä ystäväni"

1:09

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pitää parhaillaan tiedotustilaisuutta liittyen Naton huippukokoukseen. MTV Uutiset seuraa tiedotustilaisuutta tässä artikkelissa hetki hetkeltä.

Trump totesi tiedotustilaisuuden alkupuolella voivansa vetää Yhdysvallat pois Natosta halutessaan. Hän totesi kuitenkin, ettei se tällä hetkellä ole tarpeen, sillä muut jäsenmaat ovat luvanneet lisätä puolustusmenojaan sovitulle tasolle.

Trumpin mukaan Yhdysvaltojen sitoutuminen Natoon säilyy edelleen vahvana.

Trump: Toivon, että Putin on joku päivä ystäväni

Trump on kertonut toivovansa, että jonain päivänä Putin tulee olemaan hänen ystävänsä. Hän kuvailee Putinin olevan kilpailija, ei hänen vihollisensa.

– En tunne häntä vielä niin hyvin, että voisin kutsua häntä ystäväkseni, hän totesi.

Trump kysyy Putinilta vaaleista

Trump totesi tiedotustilaisuudessa aikovansa kysyä Putinilta Helsingin tapaamisen yhteydessä Venäjän sekaantumisesta USA:n vaaleihin.

Trump myös sanoi, että hän aikoo keskustella Putinin Ukrainan tilanteesta.

Trump: Olen erittäin vakaa nero

Kroatialainen toimittaja kysyi presidentti Trumpilta hänen twiiteistään ja siitä, aikooko hän muuttaa twiittaustyyliään noustessaan lentokoneeseensa Air Force Oneen.

Tähän Trump totesi, ettei tietenkään aio muuttaa tyyliään - hän on erittäin vakaa nero.

Liittokanslerin puhuttelu etunimellä aiheutti närkästystä

Trump järkytti monia tilaisuuteen osallistuneita rikkomalla virallista protokollaa puhuttelemalla Saksan liittokansleri Angela Merkeliä hänen etunimellään. 

– Angela, sinun täytyy tehdä tälle tilanteelle jotakin, totesi Trump kesken huippukokouksen.

Huippukokous henkilökohtainen voitto Trumpille

Trump katsoi Nato-kokouksen olleen hänelle itselleen henkilökohtainen voitto, sillä hän oli omalla panostuksellaan saanut muut jäsenmaat nostamaan puolustusmenojaan. 

Hän kertoi olleensa hyvin tyytymätön tilanteeseen, mutta lisäsi, että kokous oli päättynyt kaikkien osapuolten tyytyväisyyteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.