Tänään se tapahtui! Nordeasta tuli Suomen ylivoimaisesti suurin pankki – MTV:n Jussi Kärki oli paikalla, kun Pörssitalolla soitettiin kelloa

Nordea listautui tänään aamulla Helsingin pörssiin. MTV Uutisten politiikan ja talouden toimituksen päällikkö Jussi Kärki oli paikalla, kun Pörssitalolla soitetettiin kelloja klo 10.

Nordea siirsi kotipaikkansa Suomeen tällä päivämäärällä, ja Nordean osakkeen ensisijaisen listautumispaikan siirtoa Nasdaq Helsinkiin juhlistettiin kellonsoitolla.

Kelloa soitti Nordea Bank Oyj:n konsernijohtaja Casper von Koskull, lisäksi paikalla olivat muun muassa Nasdaq Tukholman toimitusjohtaja Lauri Rosendahl sekä Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman.

Nordeasta tuli tänään Suomen ylivoimaisesti suurin pankki. Pääkonttorin muuton myötä koko Suomen pankkisektori kasvaa yli kolminkertaiseksi suhteessa bruttokansantuotteeseen.

Finanssialan pääekonomisti Veli-Matti Mattila sanoo, että Suomen yläpuolelle jää tuolloin enää Luxemburg, jolla on erittäin suuri pankkijärjestelmä talouden kokoon nähden.

– Me olemme suurin piirtein samassa Maltan, ja jos katsotaan euroalueen ulkopuolisia alueita, niin Iso-Britannian kanssa. Tällä hetkellä Suomi on siinä keskivaiheilla. 

Lue myös:

    Uusimmat