Mainos

Vaalien kuumat nimet kohtaavat erilaisessa tv-tentissä

Tänä iltana studion valoissa kohtaa joukko kiinnostavia eduskuntavaaliehdokkaita. Mukana ei ole puheenjohtajia vaan riviehdokkaita, jotka puhuvat painavaa asiaa Suomen tulevaisuudesta sekä laittavat persoonansa peliin.


Mukana on tuttuja politiikan konkareita mutta myös aivan uusia nimiä.

Suora kaksituntinen tentti nähdään MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa kello 20-22. Sen juontavat Tapio Nurminen, Mari Haavisto ja Maija Lehmusvirta.

- Tavoitteena on tehdä vauhdikas, ihmisten arkea lähellä oleva tentti. Ehdokkailta yritetään saada asian lisäksi myös persoonaa peliin. Olemme toivoneet osallistujilta hieman pilkettä silmäkulmaan, sanoo lähetyksen tuottaja Tomi Einonen.

Tentin ote eroaa perinteisemmistä vaalitenteistä monella tapaa. Peli vihelletään poikki heti, jos puhe kääntyy liian jargoniksi tai jos se ei etene järkevällä tavalla.

Kuumat nimet MTV3-kanavalla tänään kello 20-22

Illalla MTV:n studiolla haastetaan joukko eduskuntavaalien "kuumia nimiä" eli tunnettuja ehdokkaita keskustelemaan Suomen tulevaisuudesta.

Mukana ovat Harry Hjallis Harkimo (kok), Jutta Urpilainen (sdp), Matti Vanhanen (kesk.), Sampo Terho (ps.), Jani Toivola (vihr.), Li Andersson (vas.), Jufo Peltomaa (rkp) ja Sari Essayah (kd.).

- Meillä on mukana esimerkiksi kolmehenkinen raati (Timo Haapala, Taru Tujunen ja Rosa Meriläinen), jonka tehtävä on kirjaimellisesti puhaltaa peli poikki heti, kun keskustelun taso ei miellytä tai aihe ei kiinnosta. Samalla tavalla myös tentin juontajat ovat raadin valvovan silmän alla, Einonen sanoo.

Kahdeksan ”kuuman nimen” lisäksi studiossa nähdään useita yllätysnimiä, jotka haastavat tentin osallistujia esimerkiksi kaksintaisteluissa.

- Pidämme nämä nimet lähetykseen saakka yllätyksinä, kertoo juontajana toimiva Maija Lehmusvirta.

- Me haluamme tehdä tentin, joka kiinnostaa niitäkin katsojia, jotka eivät yleensä jaksa vaalitenttejä katsoa. Teemat ovat arjessa kiinni. Jo lähtökohta on aivan eri kuin esimerkiksi puoleujohtajatentissä, koska nämä ehdokkaat eivät ole tentissä puolustamassa puolueensa linjaa vaan omia näkemyksiään.

Lehmusvirta lupaa näyttää vaalilähetyksessä myös itsestään aivan uudenlaisen puolen juontajana.

- Roolini on udella ehdokkailta myös henkilökohtaisemmista asioista, niistä, joista kansa puhuu. Tyylini ohjelmassa on rento ja suorasukainen, hyvin erilainen kuin mitä katsojat ovat tottuneet minulta kuulemaan uutisissa.

Ohjelmassa sosiaalinen media on kytketty aivan uudella tavalla mukaan.

- Vloggaajien, bloggareiden ja aktiivisten somettajien toivotaan tuovan erilaista näkökulmaa tentiin. Heitä tulee studioon kymmenkunta ja saavat vapaasti kertoa mitä tapahtuu kameroiden takana ennen ja jälkeen lähetyksen ja tietysti itse lähetyksen aikana, sanoo Tomi Einonen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.