Mainos

LIVE hetki sitten: MTV:n vaalitenttisarja huipentuu Pääministeritenttiin

Televisiossa nähdään tänään MTV:n laajan vaalitenttisarjan päätösjakso, kun neljän suurimman puolueen puheenjohtajat kohtaavat suorassa lähetyksessä.

MTV:n Suuri Pääministeritentti nähdään suorana MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomossa kello 20 alkaen. Tentti kestää kaksi tuntia.

Studiossa toisistaan sekä ajankohtaisista aiheista mittaa ottavat pääministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb, keskustan puheenjohtaja, gallup-suosikki Juha Sipilä, valtiovarainministeri ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sekä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

Tentin juontavat MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila ja politiikan toimituksen esimies Timo Haapala.

Haapalan mukaan illan kärkiteemat ulottuvat Venäjästä verotukseen. Ylä-Anttila toivoo, että puoluejohtajilla riittää vielä voimia loppukiriin.

– Tämä vaalitaistelu on kuin pitkän matkan juoksu, ja nyt häämöttää jo loppusuora. Tässä viimeisessä tentissä kysytään kiriherkkyyttä - sitä, mistä löytyy vielä se keino vakuuttaa äänestäjiä, sanoo Ylä-Anttila.

Hän uskoo, että puoluejohtajilla riittää vielä potkua ja virtaa tämän illan tentissä.

– Saa nähdä, kuumenevatko tunteet vai pelataanko jo varman päälle. Ennakkosuosikkina Keskustan Sipilä saattaa näin tehdä, mutta uskon, että kakkospaikasta taisteleva kolmikko yrittää illan tentissä profiloitua ja erottua.

Eikä tämä ilta tai edes sunnuntain vaali-ilta vielä riitä – Ylä-Anttila muistuttaa, että siitä puoluejohtajien työ jälleen alkaa. Hallitus pitäisi saada muodotettua muutamissa viikoissa, ja samalla palauttaa kansalaisten luottamus ja usko politiikkaan.

– Nämä ovat yhdet Suomen tärkeimmistä vaaleista, ja ne puhuttavat ihmisiä joka paikassa. Sen näkee MTV:n Vaalikuutiolla (kaupunkistudiolla Helsingin keskustassa) sekä TV:n vaalitenttien katsojaluvuissa, netin kävijäluvuissa sekä sosiaalisessa mediassa. Varsinkin somessa ihmiset kokevat mahdollisuuden osallistua, ja se on hieno asia.

MTV3-kanavalla ja mtv.fi:ssä on ollut suuri vaalipanostus kevään aikana. Kaikki vaaliuutiset sekä tallenteet menneistä tenteistä löytyvät MTV:n vaalisivuilta.

Ylä-Anttilan mukaan nämä vaalit ovat yksi isoimmista projekteista MTV:llä.

– Vaali-ilta on iso voimainkoetus toimituksessa. Meillä on paljon uudenlaista grafiikkaa, asiantuntijoita sekä uutuuksia netissä. Monella muullakin medialla on – nämä vaalit ovat todelliset verkkovaalit monella tavalla.

Ylä-Anttila tunnustautuu itse "vaalihulluksi". Vaalipäivän perinteistä pidetään tiukasti kiinni.

– Käyn aamulla äänestämässä ja kävelyllä, sitten on vaalikahvien vuoro. Illalla seuraamme Pasilassa hyvin tarkasti ääntenlaskua. Joka kerta vaali-ilta on tuonut mukanaan jotain yllätystä, uskon, että niin käy tälläkin kerralla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.