Mainos

Suomen hallitus esitti surunvalittelut Saksalle – Soini: Toistuvat iskut vaikuttavat ihmisten korvien väliin

Ulkoministeri Timo Soini (ps) pitää toistuvia iskuja Euroopassa huolestuttavana kehityksenä, mutta kehottaa suomalaisia pysymään rauhallisina.

– Ei ole mitään syytä hysteriaan, Soini rauhoittelee.

– Elämme pysyvästi sellaisessa maailmassa, jossa terroria ei pystytä täysin juurimaan pois. Se on vakava asia ja vaikuttaa ihmisten korvien väliin. Ja siihen terroristit pyrkivätkin, hän sanoo.

Soini muistuttaa, että avoimen demokratian pitää jatkaa normaalia elämäänsä. Se on Soinin mukaan pitävin vastamyrkky terrorismille.

– Terroristit eivät halua mitään muuta kuin kaaosta ja länsimaat sekaisin, että yhteiskunnan sisällä ryhdytään keskenään taistelemaan, Soini sanoo.

– Heillä ei ole mitään moraalia eikä mitään pidäkkeitä.

Sipilä on esittänyt surunvalittelunsa

Pääministeri Juha Sipilä on tänään esittänyt surunvalittelunsa Suomen hallituksen puolesta Saksan liittokansleri Angela Merkelille Berliinissä myöhään eilen tehdyn iskun johdosta.

Suomi tuomitsee jyrkästi iskun.  

– Syvä osanottoni uhrien omaisille, läheisille ja kaikille saksalaisille. Olemme yhdessä rintamassa taistelussa terrorismia vastaan, pääministeri Sipilä sanoo. 

12 ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui rekka-auton syöksyttyä joulumarkkinoille Berliinissä eilen illalla. Poliisi epäilee tekoa tahalliseksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.