Mainos

Live klo 16.30: SuomiAreena-keskustelu pureutuu nuorten turvattomuuteen – "Paraneeko turvallisuus, jos vartijoiden määrää lisätään?"

1:26:00

SuomiAreena goes Eduskunta -tilaisuus järjestetään tänään otsikolla "Irti mun profiilista! - nuoret ja turvallisuus" kello 16.30 alkaen. Voit katsoa tilaisuuden suorana MTV Uutisten verkkosivuilla.

HaagaHelian ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijat ovat ideoineet ja toteuttaneet kolme turvallisuusaiheista keskustelua.

Tuntematon pummaa tupakkaa, sekava nuori älämölöttää porttikongissa, opinnot eivät etene, kymmeniin työpaikkahakemuksiin on tullut kielteinen vastaus – miltä tuntuu?

Tuntuu turvattomalta.

SuomiAreena goes eduskunta iltapäivässä keskustellaan nuorista ja turvallisuudesta.

Haastattelussa sisäministeri Kai Mykkäseltä kysytään, mitkä ovat hänen mielestään nuorten turvattomuuden syitä. Aiheesta keskustelevat nuorten lisäksi tutkija Mikko Salasuo Nuorisotutkimusseurasta ja keskustan kansanedustaja Katri Kulmuni.

Toisessa keskustelussa pohditaan katuturvallisuutta. Missä nuoret tuntevat turvattomuutta ja millaisia ideoita nuorilla on turvallisuuden parantamiseksi? Toimintavastaava Susanna Ylimys Aseman lapset ry:sta sekä Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto jatkavat keskustelua nuorten kanssa muun muassa siitä paraneeko turvallisuus, jos vartijoiden määrää lisätään.

Sosiaalisessa mediassa jaetaan asioita kavereiden kanssa, blogeista ja Youtubesta seurataan kiinnostavia ihmisiä ja haetaan inspiraatiota, uutisista seurataan maailman tapahtumia. Media ympäröi ihmisiä aamusta iltaan.

Millainen vastuu on medioiden tekijöillä, entä kokijoilla? Nuoret haastavat keskusteluun vastaavan päätoimittajan Merja Ylä-Anttilan ja sdp:n kansanedustajan Joona Räsäsen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.