Mainos

Live hetki sitten: Demokratia, Venäjä, tiedustelu ja terrorismi aiheina Kultarannassa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimien Kultaranta-keskustelujen päätösistunnossa kuullaan näkökohtia useista erityisaiheista.

Erillisissä työryhmissä pohditaan länsimaita ja demokratian tilaa, Venäjän kehitysnäkymiä sekä tiedustelua, terrorismia ja turvallisuutta. Päätösistunnossa kuullaan yhteenvedot näistä aiheista. 

Kultaranta-keskustelut päättää presidentti Niinistön loppupuheenvuoro.

Päätösistunto Kultarannassa alkaa kello 16.30. MTV Uutiset lähettää tilaisuuden suorana nettisivuillaan.

Presidentti Niinistö pohjusti eilen tiedustelun aihepiiriä toteamalla, että elämme sen suhteen täysin uudenlaisessa maailmassa.

– Tiedustelu on maan tapa, ja meidänkin on osattava ottaa siihen kantaa – niin ikävältä, ehkä vastenmieliseltäkin kuin se sana jo meistä kuulostaakin, Niinistö sanoi.

Länsimainen demokratia on Niinistön mukaan haasteiden edessä ja siitä on tarpeen keskustella.

– Ehkä jossain vaiheessa ajattelimme niin, että länsimainen demokratia, oikeuskäsitys on parasta mitä maailma voi tarjota, ja veimme sitä myöskin kaikin mahdollisin keinoin muualle maailmaan. Mutta näyttää siltä, että kysyntä on vähän tyrehtymään päin niille opeille.

Venäjän suunta ja kehitysnäkymät ovat aihe, joka Niinistön mukaan herättää paljon kysymyksiä, joiden pohdinta on Suomessa hyvinkin tarpeellista.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.