Mainos

Merkittäviä säästöjä soten kautta – uusia tietoja pöytään jo tänään?

Hallitusneuvotteluissa odotetaan tänään päätöksiä ja lisää tietoa sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisesta.

MTV Uutiset näyttää tämän päivän tiedotustilaisuuden suorana verkkosivuillaan kello 16.25 alkaen.

Hallitustunnustelija Juha Sipilä (kesk.) oli aamulla toiveikas sote-sovun löytymisestä tämän päivän neuvotteluissa.

– Toivon, että sotesta olisi tänään päätös. Päästään sitten sen viimeisen neljän miljardin kanssa sinne kuntamiljardin kimppuun. Eli kunnan tehtäviin ja toimintatapoihin. Jos sotesta päästään tänään ratkaisuun, on sitten aikaa vääntää se maaliin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi aamulla neuvotteluihin Smolnaan tullessaan pitävänsä mahdollisena sitä, että sote-uudistuksesta saadaan sovittua jo tänään.

Sote-uudistuksen lisäksi halltusneuvottelijoiden pöydällä on myös kymmenen miljardin euron julkisen talouden sopeutukset.

Neljä miljardia hoidetaan leikkauksilla. Kaksi miljardia euroa kerätään nopeilla rakenteellisilla uudistuksilla, jotka liittyvät mm. työllistymiseen ja koulutukseen.

Lisäksi neuvottelijat kasaavat neljän miljardin euron edestä pitkäkestoisia rakenteellisia uudistuksia, joista miljardi koskee kuntia. Lopusta kolmesta miljardista suuri osa pitäisi hoitua sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksella.

Hallitus kertoo leikkauksista ja muista talouslinjauksista tarkemmin vasta viikon päästä, kun halltus saa työnsä päätökseen. Uusi hallitus on tarkoitus nimittää ensi viikon perjantaina. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.