Mainos

Sipilä lupailee sote-sopua

Hallitustunnustelija Juha Sipilä on toiveikas sote-sovun löytymisestä tämän päivän neuvotteluissa.

– Toivon, että sotesta olisi tänään päätös. Päästään sitten sen viimeisen neljän miljardin kanssa sinne kuntamiljardin kimppuun. Eli kunnan tehtäviin ja toimintatapoihin. Jos sotesta päästään tänään ratkaisuun, on sitten aikaa vääntää se maaliin.

Soini: Illalla istuimme soten kanssa pitkään

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini oli toiveikas soten suhteen saapuessaan Smolnaan jatkamaan neuvotteluja. 

– Toivon mukaan hyvää kerrottavaa iltapäivällä.

Soinin mukaan leikkausten teko ei oli kivaa puuhaa, mutta niitä on tehtävä.

– Nyt ei vaikeutta kannata vaikeroida. Nyt on tehtävä oikeita päätöksiä.

Soini myös kommentoi aamulla julkaistua Helsingin Sanomien kyselyä, jonka mukaan perussuomalaisten kannatus on noussut vaalien jälkeen.

– Gallupeja nyt tulee ja menee. Muistelen, että tammikuussa jahtasitte minua porukalla, kun luku oli 13,5. Sanoin silloin, että ei hätää, hillotolppa on huhtikuussa. Eikä näistäkään pidä höyrähtää. Onhan tämä tietysti mukavampaa luettavaa, kun miinukset.

Miljardien sopeutukset

Sote-uudistuksen lisäksi halltusneuvottelijoiden pöydällä on myös kymmenen miljardin euron julkisen talouden sopeutukset.

Neljä miljardia hoidetaan leikkauksilla. Kaksi miljardia euroa kerätään nopeilla rakenteellisilla uudistuksilla, jotka liittyvät mm. työllistymiseen ja koulutukseen.

Lisäksi neuvottelijat kasaavat neljän miljardin euron edestä pitkäkestoisia rakenteellisia uudistuksia, joista miljardi koskee kuntia. Lopusta kolmesta miljardista suuri osa pitäisi hoitua sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksella.

Hallitus kertoo leikkauksista ja muista talouslinjauksista tarkemmin vasta viikon päästä, kun halltus saa työnsä päätökseen. Uusi hallitus on tarkoitus nimittää ensi viikon perjantaina. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja