Ulkoministeriö kertoo siepatun suomalaisnaisen vapautumisesta puolilta päivin

Afganistanissa siepattuna ollut 37-vuotias suomalaisnainen on vapautunut. Hän on turvassa. Läheiset toivovat yksityisyyttä, kertoo ulkoministeriö Twitterissä.

Ulkoministeriö tiedottaa vapautumisesta lisää puolilta päivin.

Nainen ehti työskennellä ruotsalaisessa kristillisessä Operation Mercy -hyväntekeväisyysjärjestössä Afganistanissa noin kolme kuukautta ennen sieppaustaan. Suomalaisnainen siepattiin Kabulissa toukokuun lopulla. Iskussa järjestön majapaikkaan kuoli saksalaisnainen ja naisten afganistanilainen vartija.

Operation Mercy on vahvistanut vapautuksen. Järjestö kertoo, että naisen hyvinvointia arvioidaan parhaillaan. 

Naisesta julkaistiin vankeusaikana kaksi videota, joissa hän pyysi apua päästäkseen vapaaksi. Siepattu nainen myös sanoi, että jos hänen sieppaajansa eivät saa haluamaansa rahasummaa, "jotain hyvin pahaa tapahtuu".

Nainen mainitsi videossa myös sieppaajansa nimeltä. Asiaa kommentoinut jihadismin tutkija Atte Kaleva arveli tuolloin STT:n haastattelussa, että kyseessä oli todennäköisesti tekaistu nimi, koska kyse ei ole tunnetusta järjestöstä kuten Isisistä.

Myös ulkoministeri Timo Soini (sin.) pitää tiedotustilaisuuden aiheesta tänään Washingtonissa, Suomen suurlähetystössä kello 16 Suomen aikaa. Soini on parhaillaan työmatkalla Washingtonissa.

Afganistanissa siepatun suomalaisnaisen olinpaikka edelleen hämärän peitossa 2:14

Afganistanissa siepatun suomalaisen kohtalo epäselvä 1:46

Juttua korjattu kello 10.34, Ulkoministeriö ei järjestä tiedotustilaisuutta kello 12 vaan tiedottaa tapauksesta muuta kautta puolen päivän aikaan.

Lue myös:

    Uusimmat