Saako Sdp toisenkin naisen presidenttiehdokkaaksi?

Oman presidenttiehdokkaan saamisen kanssa tuskaillut Sdp sai keskiviikkona helpotusta, kun kansanedustaja Tuula Haatainen ilmoittautui puolueen ehdokkaaksi Lännen Median haastattelussa.

Ei tässä kuitenkaan kaikki. Sdp on mitä ilmeisimmin saamassa toisenkin ehdokkaan, sillä kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta pitää klo 10 alkaen tiedotustilaisuuden Helsingissä.

Jos Feldt-Ranta ilmoittautuu ehdokkaaksi, Sdp:ssä odottaa esivaali siitä, kumpi nimitetään puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Sdp:lle presidenttivaaliehdokkaan löytäminen on ollut vaikeaa, kun yksi toisensa jälkeen potentiaalisina pidetyt demarit ovat kieltäytyneet. Näin ovat tehneet kansanedustajat Jutta Urpilainen ja viimeksi Eero Heinäluoma.

Taustalla kummittelevat edelliset presidentinvaalit, joissa Paavo Lipponen saatiin viime hetkellä ehdokkaaksi. Sdp tyri vaalit kuitenkin totaalisesti, kun valtiomieskaliiberin ehdokkaan äänisaalis jäi alle seitsemän prosentin.

Muista puolueista presidenttiehdokas on jo keskustalla (Matti Vanhanen), vasemmistolla (Merja Kyllönen) ja Rkp:llä (Nils Torvalds). Istuva presidentti Sauli Niinistö hakee jatkokautta kannattajayhdistyksen kautta sen sijaan, että kokoomus olisi asettanut hänet ehdokkaakseen.


Lue myös:

    Uusimmat