Mainos

Trump allekirjoitti tuontitullipäätökset – Kanada ja Meksiko välttävät tullit, muiden tulee neuvotella Yhdysvaltojen kanssa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vahvisti asettavansa 25 prosentin tuontitullin ulkomaiselle teräkselle ja 10 prosentin tullin alumiinille. Trump julkisti tullisuunnitelmansa myöhään torstai-iltana Suomen aikaa.

Trump aloitti kättelemällä paikalle kutsuttuja teräs- ja alumiiniteollisuuden työntekijöitä, kehuen näiden merkitystä Yhdysvalloille.

Puheessaan Trump kertoi alumiini- ja terästeollisuuden olevan välttämätöntä Yhdysvalloille ja sen turvallisuudelle, ja sanoo pysäyttävänsä päätöksellään alan työpaikkojen katoamisen. 

Trump kertoo, että tullista voidaan luopua niiden maiden osalta, joiden osalta katsotaan, että tuonti ei vaaranna Yhdysvaltojen turvallisuutta. Valkoisen talon lähde kertoo, että Trump on vapauttanut Kanadan ja Meksikon 15 päivän päästä voimaan astuvalta teräksen ja alumiinin tullilistalta. Lähteen mukaan Trump saattaa asettaa muille valtioille vaihtoehtoja tulleille, riippuen eri maiden kanssa käytävien neuvottelujen tuloksista. Trumpin mukaan Yhdysvaltojen on oltava joustava ja yhteistyökykyinen ystävällisten maiden kanssa.

Yhdysvaltain edustajainnuoneen puheenjohtaja, republikaaneihin kuuluva Paul Ryan arvostelee Trumpin tullisuunnitelmia. Ryanin mukaan tulleilla voi olla paljon odottamattomia seurauksia. Ryan sanoo, että Yhdysvaltojen tulisi keskittyä täsmätoimenpiteisiin Kiinaa vastaan, jotta maa lopettaisi halvan teräksen dumppaamisen kolmansien maiden kautta.

9.3.2018 klo 7.44: Jutun muotoilua muutettu. Asiasisältö sama.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.