He kuolivat Norjan jousi-iskussa: Joukossa paikallisia kulttuurivaikuttajia

1:19
Näin poliisi tiedotti eilen teosta epäillyn vangitsemisesta.

Norjan poliisi on julkaissut Kongsbergin jousi-iskussa kuolleiden nimet. Hyökkäyksessä kuoli neljä naista ja yksi mies.

Uhrien nimien ja ikien lisäksi poliisi luovutti uhrien omaisten luvalla kuvat uhreista.

Paikallismediat kertovat kuolleiden joukossa olleen muun muassa paikallisia kulttuurivaikuttajia.

Andréa Meyer, 52

Saksasta kotoisin olleen Andréa Meyerin kuvaillaan aina etsineen uusia mahdollisuuksia elämässä. Häntä luonnehditaan norjalaisen VG:n artikkelissa kohteliaaksi ihmiseksi ja TV2:n haastattelussa hänet tuntenut luonnehti naista suoraksi, lämpimäksi ja seikkailevaksi sieluksi.

Hanne Merethe Englund, 56

Hanne Englundia kuvaillaan norjalaismedia VG:lle värikkääksi ja taiteelliseksi naiseksi, joka piti kotinsa yhteydessä galleriaa, jossa hän myi keramiikkaa ja kokosi yhteen naapuruston ihmisiä ja paikallista taide-elämää. Häntä kuvataan NRK:n artikkelissa arvostetuksi yhteisönsä jäseneksi aktiivisen kulttuurielämän vaikuttajuutensa johdosta.

Liv Berit Borge, 75 ja Gunnar Erling Sauve, 75

Hyökkäyksessä kuoli myös iäkäs pariskunta Liv Borge ja Gunnar Sauve. Heitä kuvataan VG:n artikkelissa sosiaalisina ja vastaanottavaisina ihmisinä, jotka mielellään keskustelivat niin tuttujen kuin tuntemattomien kanssa.

Borge oli NRK:n mukaan paikallisen kulttuurielämän vaikuttaja ja pitkäaikainen Punaisen Ristin vapaaehtoinen. Sauve oli taas tehnyt uran tuomarina ja työskennellyt muun muassa ympäristöministeriössä.

Gun Marith Madsen, 78

Iäkkäin kuolleista oli Gun Marith Madsen, paikallinen kuvataiteilija, jolla on ollut näyttelyitä eri puolilla maata. Edesmenneen tunteneet ihmiset kuvailevat häntä VG:lle rohkeaksi ja värikkääksi persoonaksi, joka ei pelännyt puolustaa mielipiteitään tai tehnyt kompromisseja taiteessaan.

Kolme loukkaantui kuolonuhrien lisäksi

Kuolonuhrien lisäksi Kongsbergin keskiviikkoisessa iskussa loukkaantui kolme ihmistä. Teosta epäilty mies käytti aseenaan muun muassa jousta ja nuolta. Poliisin käsityksen mukaan uhrit valikoituivat satunnaisesti.

Iskusta epäillyn 37-vuotiaan Espen Andreas Bråthenin terveys on poliisin mukaan heikentynyt, eikä häntä voida tällä hetkellä enää kuulustella.

Poliisi kertoi aiemmin, että teosta epäilty mies oli kääntynyt islaminuskoon ja hänellä oli yhteyksiä radikaaleihin piireihin. Epäilty on syntynyt ja kasvanut Norjassa, mutta on Tanskan kansalainen. Hänen uskotaan olleen henkisesti sairas.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja