Mainos

Poliisin info hetki hetkeltä – Tekijä oli masentunut, reppu täynnä patruunoita

1:00

Münchenin poliisi piti tiedotustilaisuuden eilisillan ammuskelusta. MTV Uutiset seurasi tiedotuksen hetki hetkeltä suorana. 

Klo 13.43

Miten suuri vaikutus Breivikillä oli iskun suunnitteluun, sitä poliisi ei osaa sanoa. - Tekijä perehtyi ampumisiin, ei tarvitse olla selvännäkijä, että Breivik on tullut siellä esiin. 

Klo 13.36

Tekijä oli hakkeroinut jonkin toisen ihmisen facebook-sivun ja sitä kautta houkutellut ihmisiä paikalle. Sivulla kerrottiin halvoista ruokatarjouksista.

Klo 13.27

Eilen oli Breivikin iskun viisivuotispäivä. Poliisi sanoo, että Münchenin tekijä oli intensiivisesti tutkinut ampumisia ja erilaisia iskuja ja todennäköisesti myös Anders Breivikin tekoja.

Klo 13.20

Tutkinta keskittyy nyt paikan päälle. Tekijällä on yksi veli. Poliisi muistuttaa uudestaan, että yhteyksiä ISISiin ei ole.

Klo 13.15

Tekijän ase oli itävaltalainen Glock 17, sarjanumero selvittämättä. Joka tapauksessa ase oli luvaton.

Klo 13.14

Tekijän koulua ei kerrota.

Klo 13.13

Ei ole vielä tietoa, oliko tekijä alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alainen. Tutkinta käynnissä.

Klo 13.12

Hätänumeroon tuli erittäin paljon soittoja. Ihmiset olivat oikeasti hädissään. Kansan pelko otetaan aina tosissaan. Väärän tiedon levittämisestä tulee seuraamuksia.

Klo 13.09

Poliisi on tutkinut vain yhden asunnon. Siellä asui tekijä vanhempineen. Kodista ei löytynyt jäähyväisviestiä. Poliisi pyytää hienotunteisuutta järkyttyneitä vanhempian kohtaan. Myös he menettivät lapsensa.

Klo 13.07

Tekijällä oli masennustaustaa.

Klo 13.05

Tekijän ase oli laiton. Hänellä oli repussaan paljon patruunoita.

Klo 13.00

Tekijä oli 18-vuotias, Münchenissä syntynyt mies. Hänen asuntonsa on tutkittu, sieltä löytyi paljon viitteitä iskun suunnitteluun. Mies oli mm. lukenut tekstejä iskuista ja koululaisten ampumistapauksista.

Klo 12.55

Poliisin tärkein viesti: Kyseessä oli yksi yksittäinen ihminen. Tutkimuksissa ei ole selvinnyt mitään yhteyksiä muihin ihmisiin.

Teolla ei ole mitään yhteyttä pakolaisiin.

Turvallisuussyistä Münchenin tapahtumia ei pidä perua, kaupat voidaan pitää auki ja tapahtumat järjestää normaalisti.

Iskussa kuoli 10 ihmistä, joista yksi tekijä ja 27 loukkaantui. 10 on vakavasti loukkaantunut ja 17 lievemmin. Neljä ihmistä loukkaantui luodeista.

--------------------------------------------------

Saksan poliisi piti tiedotustilaisuuden kello 12.30 Suomen aikaa. MTV Uutiset välitti lähetyksen suorana nettisivuillaan. 

Epäillyn ampujan lisäksi Münchenin joukkoampumisessa kuoli yhdeksän ihmistä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.