Mainos

Hjalliksen ero tuli ryhmäjohtaja Jokiselle täytenä yllätyksenä – ei niele Harkimon kritiikkiä: "Kukaan muu ei ole lähdössä"

9:40

Kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustaja Hjallis Harkimo ilmoitti erostaan hetki sitten eduskunnassa järjestämässä tiedotustilaisuudessaan.

Harkimo sanoi eronneensa puolueesta tästä päivästä lähtien. Eronsa syyksi Harkimo kertoi sen, että hänellä on eriäviä näkemyksiä puolueen kanssa asioista. Harkimo sanoi, ettei ole käynyt ryhmäkokouksissa, koska ei kokenut niitä tarpeellisiksi.

Kokoomuksessa on Harkimon mukaan auktoritääristä johtamista, ja päätökset syntyvät muualla kuin ryhmässä.

Harkimo sanoi, että hän tiedottaa tulevaisuuden suunnitelmistaan myöhemmin "sitten kun sen aika on".

Harkimon ero tuli yllätyksenä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen kertoi eduskunnassa heti Harkimon ilmoituksen perään saaneensa tiedon Harkimon erosta samaan aikaan median kanssa tiedotustilaisuudessa.

Jokinen oli käynyt eilen Harkimon kanssa keskustelua, jolloin Harkimo oli kieltänyt olevansa perustamassa omaa puoluetta tai sote-vastaista ryhmää.

Jokinen kertoi, että ero tuli hänelle yllätyksenä, vaikka Harkimon blogikirjoitukset olivat antaneet siihen viitteitä.

Ei vaikutusta kokoomuksen eduskuntaryhmään

Hänen mukaansa Harkimon ero ei vaikuta kokoomuksen eduskuntaryhmään. Jokisen mukaan ryhmässä on hyvä ilmapiiri ja yhteneväiset näkemykset. Harkimo ei ole juuri itse osallistunut ryhmän tapaamisiin.

Jokinen kiisti tiedot, joiden mukaan kokoomus olisi "sekaisin". Hänen mukaansa myös sote-kritiikkiä esittänyt Elina Lepomäki on puolueen takana.

Jokinen ei niele Harkimon kritiikkiä

Jokinen vastasi Harkimon kritiikkiin puolueen päätöksenteosta, että ryhmällä on viikoittain kokoontumisia, missä asioista keskustellaan. Hän piti valitettavana, ettei Harkimo ole osallistunut niihin.

Jokinen ei nähnyt, että olisi voinut tehdä jotain toisin sen eteen, ettei Harkimo olisi lähtenyt puolueesta. Hän sanoi, että Harkimolle on tajottu erilaisia tehtäviä. Hän ei lähtenyt näitä erilaisia tehtäviä avaamaan.

Jokisen mukaan kukaan muu kokoomuksen jäsen ei ole lähdössä puolueesta. Hän piti Harkimon eroa harmillisena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.