Räikkösellä raju kolari, Verstappenilta villi show – näin Brasilian hullu kisa eteni

Kauden 20. F1-osakilpailu ajettiin sunnuntaina Brasiliassa Interlagosin radalla. MTV Sport seurasi kisaa hetki hetkeltä. 

Kilpailun voitti Lewis Hamilton ennen Nico Rosbergia. Max Verstappen saavutti häikäisevällä nousulla kolmannen sijan. Williamsin Valtteri Bottas sijoittui kisassa 11:nneksi, Ferrarin Kimi Räikkösen kisa päättyi rajuun ulosajoon.


Kisan kärki: (suluissa varikkokäynnit)

1. Hamilton (2), 2. Rosberg (2), 3. Verstappen (5), 4. Perez (2), 5. Vettel (3) ... 11. Bottas (4), Räikkönen keskeytti


Kello 21.12: Valtteri Bottas tulee lopussa Esteban Oconin ohi, mutta on lopulta 11:s. Ei siis pisteitä Valtterille tänään. Kimi Räikkönen keskeytti kilpailun.

Kello 21.12: Sauberin Felipe Nasr tulee maaliin sijalla yhdeksän ja hän saa kaksi pistettä. Niillä Sauber nousee Manorin ohi MM-sarjan yhdeksänneksi.

Kello 21.11: Päivän ykkössuorittaja Max Verstappen kaartaa maalilinjan yli kolmantena. Aivan käsittämätön suoritus nuorelta hollantilaiselta. 

Kello 21.11: Nico Rosberg tulee maaliin toisena, hänen MM-johtonsa Hamiltoniin on nyt 12 pistettä! Ja jäljellä on enää Abu Dhabin päätöskilpailu!

Kierros 71/71: Lewis Hamilton ajaa kisan voittoon! Hänen oli pakko voittaa ja se voitto tulee!

Kierros 69/71: Vettelkin nousee, hän on nyt viides.

Kierros 69/71: Ja sieltä hän tulee, ulkokautta Perezistä ohi. 14 kierrosta ja sijalta 14 kolmanneksi. Uskomaton suoritus.

Kierros 69/71: Verstappen on siis nyt Perezin kannassa kiinni. Voiko meksikolainenkaan yhtään mitään tälle nuorukaiselle.

Kierros 68/71: Mitä tämä nuori hollantilainen tekee? Hän putosi kierroksella 55 sijalle 14, kun kävi varikolla. Nyt, 13 kierrosta myöhemmin hän painostaa Sergio Perezin kolmatta sijaa!

Kierros 67/71: Tylyä menoa! Verstappen ajaa sisämutkassa Vettelin rinnalle ja Ferrari-kuski menee hieman leveäksi. Verstappen nousee jo viidenneksi ja heti perään Sainz saa tuta Verstappenin menon. Hän on noussut varikkopysähdyksensä jälkeen jo neljänneksi!

Kierros 66/71: Nyt Verstappen on jo rinta rinnan Vettelin kanssa. Hänen menonsa on aivan toisesta maailmasta tällä hetkellä. Palkintosijaan on matkaa vain neljä sekuntia.

Kierros 65/71: Arvatkaa kuka ohitti? Verstappen on sijalla 6 ohitettuaan Hülkenbergin. Seuraavana edessä Sainz-Vettel-taistelupari.

Kierros 65/71: Vettel yrittää nousta vielä neljänneksi, hän painostaa Sainzia hurjasti.

Kierros 64/71: Nasrin ja Sauberin kauden ensimmäiset pisteet ovat uhattuna. Ricciardo tulee ohi ja Nasr on nyt yhdeksäntenä.

Kierros 64/71: Lewis Hamilton on menossa vahvasti voittoon, Rosberg on jäänyt hänestä yli kuuden sekuntin päähän. Ajoaikaa on 11 minuuttia, kierroksia yhdeksän.

Kierros 62/71: Verstappen ohittaa nyt Nasrin, tiimiradio kuvaa hänen menoaan parhaalla tavalla: "Hyvin tehty kamu, seuraavana listalla on Hülkenberg".

Kierros 62/71: Haasin Esteban Gutierrez tulee keskeyttämään varikolle ja nakkaa hanskansa seinään.

Kierros 61/71: Sitten mennään seuraavan ohi ulkokautta, Verstappen nousee kahdeksanneksi ohi Oconin. Myös Manor-kuski edelleen pisteillä.

Kierros 60/71: Verstappen jatkaa nousuaan, kuittaa Daniil Kvjatin ohi ja on yhdeksäs. Samaan aikaan Nico Hülkenberg väkisin ohi Felipe Nasrista, Nasr nyt pisteettömällä Sauberillaan seitsemäntenä.

Kierros 60/71: Verstappenin huima meno jatkuu, tulee kylmänviileästi ulkokautta tallikaveristaan Ricciardosta ohi. Aivan ällistyttävää rohkeutta.

Kierros 57/71: Ricciardo tulee ohi Bottaksesta ja Valtteri tippuu taas ulos pisteiltä. Bottaksella on välikelin kumit, ei vain vauhti niillä riitä.

Kierros 57/71: Tällä hetkellä ei mitään kiihkeää taistelua sijoista, Hamilton on ajamassa voittoa kohti. Kestääkö Rosbergin kantti ajaa kakkosena maaliin?

Kierros 56/71: Bottas nousee kymmenenneksi, kun Alonso pyörähtää viimeisessä mutkassa.

Kierros 56/71: Sitten mennään taas, Hamilton vetää letkaa täyttä vauhtia. Rosberg pääsee kuitenkin todella lähelle.

Kierros 55/71: Verstappen tulee varikolle ja tippuu sijalle 16. Takana on vain Button. Turva-auto tulee pois radalta tältä kierrokselta.

Kierros 54/71: Verstappen sanoo, että hänen on pakko tulla vaihtamaan välikelin renkaat pois. "Me vain odotamme kolaria, jos jatkan näin".

Kierros 54/71: Nico Rosberg protestoi kisan jatkamista. Hän sanoo, että vettä on radalla entistä enemmän. "Montako kolaria me haluamme nähdä", Rosberg kyselee.

Kierros 53/71: Daniel Ricciardo tulee varikolle, hänelle vaihdetaan takaisin täydet märän kelin kumit alle. Samaan aikaan Hamilton valittaa, että turva-auto menee niin hiljaa, että renkaat jäähtyvät.

Kierros 52/71: Massan autonromu on nyt saatu siivottua pois.

Kierros 52/71: Kilpailu on käynnissä, mutta muiden tallien väki saapuu taputtamaan Massalle, joka kävelee varikkosuoraa pitkin. Massan entisen tallin Ferrarin mekaanikot halailevat Massaa.

Kierros 51/71: Massa jättää tunteikkaita hyvästejä. Hän kävelee Brasilian lippu käsissään pois radalta. Ratavirkailijakin pillahtaa itkuun, kun kotiyleisön suosikki kävelee kyynelsilmin hänen ohitseen.


Kierros 50/71: Voittaako Verstappen tässä? Hän oli jo 45 sekunnin päässä Hamiltonista, joka raportoi, että renkaat alkavat olla loppu. Nyt Verstappen pääsee lähelle, toki välissä ovat Rosberg, Perez ja Sainz.

Kierros 50/71: Massa on Sao Paulosta kotoisin ja hän hyvästelee kotiyleisöään pitkän kaavan mukaan.

Kierros 49/71: Taas mennään turva-auton perässä. Kisan suorittamiseen on aikaa 36 minuuttia. Jos punaista lippua ei tule, täysien pisteiden raja 54 kierrosta saadaan täyteen.


Kierros 48/71: Taas on romua radalla, viimeistä kertaa kotiyleisönsä edessä ajava Felipe Massa on pamauttanut viimeisessä mutkassa muuriin. Sama paikka on ollut vaarallinen kaikille kuljettajille. Turva-auto radalle ja varikon sisäänkäynti on suljettu. Massan auto jää lähes samaan paikkaan kuin Ericssonilla.

Kierros 47/71: Rosbergilla meinaa karata auto käsistä. Saa kuitenkin pidettyä paketin kasassa. Rosbergin pitää ajaa kieli keskellä suuta.

Kierros 45/71: Jenson Button sanoo, että pitäisi vaihtaa täydet märän kelin renkaat. Hänelle sanotaan, että muut vaihtavat vielä välikelin kumeille. "Minua ei kiinnosta, minä en pysty ajamaan näillä renkailla", kuuluu vastaus. Ja hän tulee varikolle.

Kierros 45/71: Enää ei Nasrin vauhti riitä, Vettel tulee pääsuoran päässä ohi.

Kierros 44/71: Sauberin Nasr jatkaa miehekästä taistelua, hän ajaa kuudentena ja pitää Vetteliä takanaan. Isot pisteet Sauberille tarjolla.

Kierros 44/71: Max Verstappen tulee kakkossijalta varikolle, hänellekin välikelin renkaat alle. Nouseeko Red Bull taktiikalla jopa haastamaan Hamiltonin voittoa?

Kierros 43/71: Välikelin kumit toimivat, Ricciardo tykittää kisan nopeimman kierroksen 1.25,532.

Kierros 43/71: Sebastian Vettel jatkaa nousuaan, hän kuittaa näyttävästi Fernando Alonson ohi. Alonso haastaa, mutta ajautuu radalta ulos. Jatkaa kuitenkin Vettelin jahtaamista. Alonso valittaa radiossa, että Vettel työnsi hänet ulos.


Kierros 41/71: Daniel Ricciardo tulee varikolle ja hänelle laitetaan välikelin renkaat alle. Tippuu sijalle 11. Samaan aikaan Perezille kerrotaan, että viiden minuutin päästä tulee kovaa sadetta.

Kierros 40/71: Kärjen tilanne:
1. Hamilton
2. Verstappen +7,0
3. Rosberg +9,1
4. Perez +16,2
5. Ricciardo +16,8
...
17. Bottas 60,1

Kierros 39/71: Bottas käy varikolla, hänelle laitetaan välikelin renkaat alle.


Kierros 39/71: Kyllä on vaarallista menoa! Verstappenilta lähtee pääsuoran alussa aivan täysin käsistä, mutta hän pelastaa tilanteen kuin ihmeen kaupalla. Rosberg pääsee aivan kantaan, mutta Verstappen pitää paikkansa kovalla taistelulla.

Kierros 37/71: Button ja Massa ovat jo hakeneet välikelin renkaat alleen.

Kierros 36/71: Rataolosuhteet paranevat, Hamilton paukuttaa jokaiseen sektoriin pohjat ja yrittää kovaa karkuun Verstappenilta.

Kierros 36/71: Valtteri Bottas tulee ohi Pascal Wehrleinista ja nousee 11. sijalle. Takaa tulee Nico Hülkenberg kovaa.


Kierros 35/71: Max Verstappen on todella kuumaa kamaa tällä hetkellä. Hän hönkii jo kärkimies Hamiltoniin perässä. Ensin Verstappen teki nopeimman kierroksen, sitten Hamilton vastaa nopeimmalla.

Kierros 34/71: Juuri nyt tuomariston päätös laittaa kisa toiselle paussille näyttää oikealta. Tällä hetkellä ajetaan kunnolla kilpaa.

Kierros 33/71: Vettel antoi heti Bottakselle oppia, tulee ohi suomalaisesta. Valtteri nyt sijalla 12. Vettel noukkii heti perään Wehrleinin ja on nyt jo kymmenes.

Kierros 33/71: Verstappenin tallikaveri Daniel Ricciardo näyttää autonsa iskukykyä, noussut jo kahdeksannelta sijalta viidenneksi.

Kierros 32/71: Verstappenin aggressiivisuus palkitaan, hän tulee kolmosmutkan jälkeen Rosbergista ohi! Todella tyylikästä menoa, ulkokautta äärimmäisissä oloissa.


Kierros 32/71: Sitten mennään, Verstappen haastaa tosissaan Rosbergia ykkösmutkaan, mutta ei pääse yrittämään ohi.

Kierros 31/71: Turva-auto tulee sisään tältä kierrokselta.

Kierros 29/71: Kärkikolmikkona perinteiset Hamilton, Rosberg ja Verstappen, mutta muuten kärkikymmenikössä on todella mielenkiintoisia nimiä: 4. Perez, 5. Sainz, 6. Nasr, 7. Ricciardo, 8. Ocon, 9. Wehrlein, 10. Alonso. Valtteri Bottas on juuri Alonson kannassa.

Kierros 29/71: Turva-auto pysyy radalla vähintään kaksi kierrosta.

Kierros 29/71: Kisan suorittamiseen on aikaa tunti ja kahdeksan minuuttia. Täyden 71 kierroksen kisa ei kuulosta mahdolliselta. Mikäli kierrosmäärä jää alle 54:n, kisasta jaetaan puolikkaat pisteet.

Kello 20.02: Kilpailu jatkuu turva-auton perässä.

Kello 20.00: Nico Hülkenbergille sanotaan, että sade on samantasoista tai kovempaa seuraavat 50 minuuttia.

Kello 19.56: Mercedeksen johtokuntaan kuuluva Niki Lauda sanoo suoraan: "Tämä on kilpailusää, miksei emme aja, en ymmärrä. En ymmärrä tätä. Kimin onnettomuuden jälkeen kisa keskeytettiin ja sitte jatkettiin, se oli oikein. Sade hiipui, rata parani, en ymmärrä. Tässä säässä kaikki voivat ajaa."

Kello 19.53: Radalla sataa edelleen vettä, se ei ole tauonnut missään vaiheessa.

Kello 19.52: Tuomaristo ilmoittaa: kilpailu jatkuu kymmenen minuutin kuluttua, eli 20.02 Suomen aikaa.

Kello 19.40: Kärkimies Hamilton pääsee Haasin pilttuuseen odottelemaan seuraavia toimenpiteitä.

Kello 19.38: Kisa on keskeytetty nyt siis kaksi kertaa, ensin Räikkösen kolarin takia ja nyt uudelleen radan märkyyden takia.

Kello 19.38: Bottas ihmettelee radiossa, että tämähän on normaali sadekeli. Samoin Hamilton ihmettelee ratkaisua.

Kello 19.36: Hamiltonille ilmoitetaan punaisesta lipusta, vastaus on eri mieltä: "Rata on kunnossa." Felipe Nasr puolestaan sanoo, että rata on ajokelvoton.

Kello 19.36: Yleisön reaktio on selvä, kun punaisesta lipusta ilmoitetaan, kannattajat näyttävät peukaloa alaspäin.

Kierros 27/71: Punainen lippu! Kilpailu keskeytetään uudelleen!

Kierros 26/71: Hamilton usuttaa kisajohtaja Charlie Whitingille, että nyt voisi jo mennä. "Mitä kauemmin odotamme, sitä enemmän alkaa sataa".

Kierros 25/71: Turva-auton perässä on nyt menty neljä kierrosta, ei tietoa koska se poistuu. Tällä hetkellä odotetaan, että sade yltyy 20 minuutin kuluttua. Bottas sanoo, että tällä hetkellä välikelin rengas olisi nopeampi.

Kierros 23/71: Tiimiradiokeskustelu paljastaa, että Hülkenbergillä oli oikea takarengas puhki. "Oikeasti, voi Jeesus", hän vastaa.

Kierros 23/71: Nico Hülkenberg tulee vaihtamaan uudet märän kelin renkaat. Setissä oli pakko olla jotain vikaa, sillä renkaat sai vaihtaa punaisten lippujen aikana.

Kierros 22/71: Kilpailu oli siis keskeytettynä Räikkösen kolarin jälkeen yhteensä 35 minuuttia. Sergio Perezille kerrotaan, että radalle on tulossa todella kovaa sadetta myöhemmin.

Kierros 21/71: Esteban Ocon raportoi, että näkyvyys on huonompi kuin kisan pysäytyksessä.

Kierros 21/71: Hamilton ajoi kisassa erityismaalatulla Senna-kypärällä, mutta hän vaihtoi nyt kypärää. Aiempi pääsuojus tiputti vettä visiirin välistä.

Kello 19.21: Kilpailu jatkuu turva-auton perässä.

Kello 19.19: Kisasta ulkona ovat Räikkönen, Ericsson ja Grosjean.

Kello 19.16: Hamilton on siis kärjessä, kun kilpailu jatkuu, Rosberg toisena. Valtteri Bottas on tällä hetkellä sijalla 12. Yllättäjiä tähän mennessä ovat kuudentena oleva Carlos Sainz sekä ennen kaikkea seitsemän oleva Sauberin Felipe Nasr. Sauberilla ei ole tältä kaudelta pisteitä, nyt on parempi mahdollisuus kuin koskaan.

Kello 19.15: Kaikkienkuljettajien täytyy palata radalle täyden märän kelin renkailla.

Kello 19.11: Kisatuomaristo ilmoittaa: kilpailu jatkuu kymmenen minuutin kuluttua.

Kello 19.09: Turva-auto on tehnyt arviointikierroksen radalla. Tällä hetkellä sade on erittäin pientä, mutta rata on erittäin märkä.

Kello 19.07: Ferrari tiedottaa: Kimi on kunnossa.

Kello 19.05: Daniel Ricciardo on saanut viiden sekunnin aikarangaistuksen varikolle saapumisestaan. Felipe Massa puolestaan sai viiden sekunnin aikarangaistuksen ohitettuaan ennen turva-autolinjaa.

Kello 19.01: Mikäli kilpailussa ajetaan alle 54 kierrosta, jaetaan vain puolikkaat pisteet.

Kello 18.59: Vieläkään ei ole tullut mitään tietoa, koska kisa jatkuu. Edelleen syke korkealla, kun katselee hidastuskuvia, kilpakumppanit menivät todella läheltä Räikkösen autoa.


Kierros 21/71: Kuljettajat ajavat varikkosuoralle. Räikkösen romuttunut auto on pääsuoralla, Räikkönen käveli jo Ferrarin pilttuuseen.

Kierros 20/71: Räikkösen ulosajossa on todella suuren onnettomuuden ainekset. Räikkönen täräyttää pääsuoralla ulkomuuriin ja hän pyörii pääsuoralla, kun muut kaasuttavat täyttä vauhtia ohi. Läheltä autot menevät, mutta ei onneksi osu. Punainen lippu, eli kilpailu keskeytetään.


Kierros 20/71: Sitten mennään taas, Hamilton vetää porukkaa täydellä vauhdilla. Räikkönen pamauttaa seinään!

Kierros 19/71: Kisatuomaristo ilmoittaa, turva-auto tulee sisään tältä kierrokselta.

Kierros 17/71: Palmer ja Kvjat tulevat toistamiseen varikolle, molemmille vaihdetaan takaisin täydet märän kelin renkaat. Heillä oli jo hetken välikelin kumit.

Kierros 17/71: Daniel Ricciardo joutuu tuomariston tutkintaan. Häntä tutkitaan siitä, että tuli varikolle, kun sisäänkäynti oli suljettu Ericssonin kolarin takia.

Kierros 17/71: Varikon sisäänkäynti on nyt avattu. 

Kierros 16/71: Turva-auton perässä mennään, kärjen tilanne:
1. Hamilton
2. Rosberg +1,0
3. Räikkönen +2,7
4. Verstappen +3,1 (1 stoppi)
5. Hülkenberg +4,4
...
13. Bottas +16,1 (1 stoppi)

Kierros 15/71: Todella sekava tilanne. Varikon sisäänkäynti suljettiin, mutta molemmat Red Bullit Max Verstappen ja Daniel Ricciardo pujahtavat renkaiden vaihtoon. Verstappen on neljäntenä ja hänellä on välikelin kumit. Ricciardo putosi sijalle yhdeksän. Räikkönen tällä hetkellä kolmantena.

Kierros 14/71: Turva-auto radalle, varikon sisäänkäynti on tällä hetkellä suljettuna. Ericsson oli yksi niistä, joilla oli allaan välikelin renkaat.

Kierros 14/71: Nyt on pahannäköistä menoa. Marcus Ericsson pamauttaa valliin ja hän jää suoraan varikon sisääntuloportille pysähdyksiin. Max Verstappen tulee kovalla vauhdilla kohti, mutta onnistuu väistämään.


Kierros 13/71: Kärkiviisikko jatkaa edelleen radalla märän kelin renkailla. Räikkönen jää kolmesta edellään menevästä paljon tällä hetkellä.

Kierros 11/71: Vettel tulee heti varikolle, hänellä on suuria vaikeuksia stopin kanssa, takarenkaan kanssa on ongelmia ja aikaa menee pitkään. Hän tippuu sijalle 19.


Kierros 11/71: Sebastian Vettel pyörähtää kierroksen lopun ylämäessä. Auto vain lähtee alta, ei voinut mitään. Jäi todella pahaan paikkaan ylämäen päälle, mutta pääsee turvallisesti liikkeelle.

Kierros 10/71: Varikolla on nyt kova kuhina. Muun muassa Bottas tulee sisään ja hakee välikelin kumit alleen. 13 ensimmäistä kuskia ei ole käynyt varikolla, kahdeksan muuta on.

Kierros 9/71: Myös Jenson Button tulee hakemaan välikelin kumit. Hän on yleensä erittäin hyvä näissä tilanteissa.

Kierros 9/71: Räikkönen on jäänyt Verstappenista jo kolmen sekunnin päähän. Verstappen puolestaan on puolentoista sekunnin päässä Rosbergin kakkostilasta.

Kierros 8/71: Kevin Magnussenilta kova veto, hän tulee heti laittamaan välikelin renkaat alle! Todella rohkeaa.

Kierros 8/71: Verstappen tulee heti ohi Räikkösestä. Hän hyökkäsi todella kovaa ja menee ykkösmutkassa Kimin edelle.


Kierros 8/71: Sitten mennään! Hamilton vetää urku auki kärkipaikalla.

Kierros 7/71: Kisatuomaristo ilmoittaa: turva-auto tulee sisään tältä kierrokselta.

Kierros 6/71: Lewis Hamiltonilla on paha ongelma, hänen kypäränsä visiirin välistä nokkuu vettä kypärän sisälle. Hän sanoo, että se voi valua hänen silmäänsä.

Kierros 5/71: Edelleen mennään turva-auton perässä. Kuljettajat raportoivat, että pian voitaisiin jo ajaa kilpaa.

Kierros 3/71: Carlos Sainzin näkemys: on mahdollista ajaa kilpaa, mutta aivan rajoilla.

Kierros 2/71: Kierroksen puolivälissä kärkikuskit menevät isoon nippuun, kun Hamilton himmaa kunnolla. Seitsemän kärkiautoa aivan sumpussa.

Kierros 1/71: Lewis Hamilton valittaa, ettei meinaa nähdä mitään turva-auton takana. Vesisuihku on siis kuljettajille iso haaste. Sebastian Vettel kertoo, että mutkien 3 ja 4 välisellä suoralla on myös paljon vettä.

Kierros 1/71: Nyt ei siis ajeta lämmittelykierrosta, vaan heti liikkeellelähdöstä aletaan laskemaan kierroksia.

Kello 18.10: Kilpailu lähtee käyntiin turva-auton perässä!

Kello 18.09: Nico Rosbergia varoitetaan, että ensimmäisten mutkien kanttikivien päällä on paljon vettä, eli ei kannata ajaa niiden yli.

Kello 18.06: Nico Hülkenbergille sanotaan tiimiradiossa, että seuraavat puoli tuntia on tiedossa samanlaista kevyttä sadetta kuin nyt. Sen jälkeen sade vain yltyy.

Kello 18.00: Virallinen ilmoitus: startti tapahtuu turva-auton perästä. Kaikilla on allaan sääntöjen mukaisesti täyden märän kelin renkaat.

Kello 17.59: Kaikki autot on peitetty teltoilla:

Kello 17.57: Kuljettajat istuvat autoihinsa, joten todennäköisesti uutta lykkäystä ei tule.

Kello 17.50: Kisan tuomaristo ilmoittaa: starttia lykätään 10 minuutilla! Näin ollen lämmittelykierrokselle lähdetään kello 18.10.

Kello 17.48: Red Bull -kuljettaja Daniel Ricciardo sanoi eilen, että tekee sadetanssin. Tallipäällikkö Christian Horner otti kantaa asiaan alle vartti ennen kisan alkua: "Hän taisi tanssia liikaa. Tämä tekee kisasta mielenkiintoisen. Uskon, että kisaan startataan turva-auton takaa. Tällaiseen kisaan on vaikea veikata tavoitteita".

Kello 17.47: Brasilian kansallislaulu on kajahtanut. Vettä vihmoo edelleen. Sade ei ole rankkaa, mutta märkää riittää.

Kello 17.42: Carlos Sainz pääsee lähtemään radalle, eli hän on mukana kisassa.

Kello 17.40: Lewis Hamiltonin analyysi radasta: "Täällä on todella vaarallista".

Kello 17.39: Lisää draamaa, Carlos Sainzin Toro Rossosta on avattu katteet, hänellä on viisi minuuttia aikaa ehtiä lähtöruudukkoon.

Kello 17.35: Hidastuskuvat näyttävät, että Grosjeanin auto lähti vesiliirtoon ja hän meni melko kovalla vauhdilla seinään. Valtava pettymys ranskalaiselle!


Kello 17.30: Vihreä valo palaa varikolla, eli autot saavat lähteä kohti lähtöruudukkoa. Ja heti draamaa! Romain Grosjean on rysäyttänyt seinään ja vasemman etupyörän ripustukset ovat aivan romuna. Grosjean puistelee päätään epäuskoisena, hän olisi lähtenyt kisaan seitsemäntenä!

Kello 17.30: Kilpailun alkuun on noin puoli tuntia. Interlagosin nimellä tunnettu Autodromo Jose Carlos Pace -niminen rata on 4,309 kilometriä pitkä. Kilpailussa ajetaan 71 kierrosta. Viime vuoden kisan voitti Nico Rosberg. Lewis Hamilton jahtaa edelleen ensimmäistä voittoaan Sao Paulossa.

Kello 17.08: Brittimediat ovat uutisoineet viikonlopun aikana Ron Dennisin vaikeasta tilanteesta McLarenilla. Häntä yritetään uutisten mukaan savustaa tallista ulos. MTV Sportin asiantuntijat Ossi Oikarinen ja Toni Vilander kertoivat erikoisia tarinoita Dennisin toimintatavoista. Lue lisää tästä

Kello 17.06: Valtteri Bottas MTV Sportille: "Jatkuu ainakin jonkun aikaa meidän ennusteiden mukaan, kisan aikana ehkä vähän laantuu. Näillä näkymin voidaan lähteä normaalilla startilla, ettei tarvitse turva-auton perästä lähteä. Pitää koittaa useampi sija nousta."

Kello 17.00: Vaikka rata on märkä, kertoi F1-tuomaristoon kuuluva Mika Salo MTV Sportille, että näillä näkymin startti tehdään normaalisti ruudukosta. Radalla ei ole seisovaa vettä.

Kello 16.53: Interlagosin rataa on piiskannut sade koko sunnuntain ajan. On hyvin mahdollista, että koko kisa ajetaan vesisateessa. Se tuo oman mausteensa päivän kilpailuun, jossa Rosberg ja Hamilton ratkovat maailmanmestaruutta.

Kello 16.50: Kimi Räikkönen haastaa ensimmäisen rivin MM-taistelijat Rosbergin ja Lewis Hamiltonin. Räikkönen starttaa uransa 250. F1-kilpailuun. Suomalainen on seitsemäs kuljettaja, joka ylittää kyseisen rajapyykin. Aktiivikuskeista häntä enemmän kisoja ovat ajaneet Jenson Button ja Fernando Alonso.

Williamsin Valtteri Bottas starttaa kilpailuun 11. lähtöruudusta. Kilpailun koko lähtöjärjestys tästä

Kello 16.50: Brasilian gp:ssä on mahtavat lähtökohdat: vettä sataa ja Nico Rosbergilla on mahdollisuus voittaa tämän kauden mestaruus. Miten Nico voi mestaruuden varmistaa, lue tästä

Kello 16.50: Tervetuloa liveseurantaan!

Lue myös:

    Uusimmat