Listasimme suomalaistähtien pituudet – paljonko eroa on Anna Abreulla ja Roope Salmisella?

Useat tietävät, että Tom Cruise saattaa seistä korokkeen päällä suudellessaan pitkänhuiskeita kaunottaria valkokankaalla. Mutta minkä mittaisia ovat suomalaiset julkisuuden henkilöt?

Suomalaisten naisten keskipituus on noin 165 senttimetriä, ja miesten 178,5. Erityisesti naisnäyttelijät ovat usein hieman keskimittaa pidempiä. 

Fitnesspäiväkirjat

Fitness-kilpailijoilla on omat pituusluokat, mutta vaikkapa tankotanssijat ottelevat keskenään senteistä riippumatta. Fitnesspäiväkirjat-ohjelman sporttaajat ovat keskiarvoltaan hieman alle keskipituuden.

Fitnesskilpailija Eevi Teittinen, 158 cm.

Entinen fitnesskilpailija, malli, Janni Hussi, 163 cm.  

Tankotanssin maailmanmestari, Oona Kivelä 164 cm.

Fitnesskilpailija Nanna Karalahti, 169 cm.

Salatut Elämät       

Salatuissa elämissä on vuosien varrella nähty monen monta tähteä. Myös näiden näyttelijöiden keskipituus on usein enemmän kuin tavallisen tallaajan.

Ida Mustosta näyttelee Pinja Kanon, 168 cm.

Alissa Nikkisenä hurmaa Johanna Puhakka, 170 cm.

Monica Mustavaaran roolissa onIrina Vartia, 171 cm.

Salkkareissa Anna Järvistä näytellyt ja nykyään Maajussille Morsian -ohjelmaa juontava Miia Nuutilaon 176 cm pitkä.

Aki Nikkisen roolia hoitaa Sami Uotila, 177 cm.

Anton Helenius on todellisessa elämässä pitkän huiskea nuorukainen,Janne Saarinen, 181 cm.

Jo viime vuosituhannelta Ismo Laitelana on nähty Esko Kovero, 183 cm.

Muusikkopiireissä on parikin hyvin siroa kaunotarta: Anna Abreu on 152 senttiä ja hänen kollegansa Anna Puu159 senttiä. Alle 160-senttisten kerhoon pääsee myös Suomen Saturday Night Livessä naurattanut näyttelijätär Pamela Tola, 157 sentin pituudellaan.

Elixir-ohjelman kuntokaunotar Else Lautala on hyvin lähelle naisten keskiarvoa, 165 senttisellä timmillä varrellaan. Vain kolme senttiä häntä pidempi on komiikan kestokonkari, Kari Ketonen 168 senttiä. Ketosen kanssa Putous-ohjelmassa hauskuuttanut Joonas Nordmanilla on mittaa 170 cm.

Keskivertoa pidempi on muun muassa Vappu Pimiä, 170. Huippujengi-ohjelmassa voiton vienyt Leena Harkimo on Pimiää vielä 10 senttiä pidempi, näyttävät 180 senttiä.

Tutuista ruutukasvoista Pirkka-Pekka Petelius on 177 senttiä pitkä, Mikko Leppilampi 180 senttiä,Aki Linnanahde ja muusikko Petri Nygård taas molemmat 186 senttiä. Nuorista tekijöistä Roope Salminen on kääntää katseita 190 senttisenä.

Salminenkin jää silti kakkoseksi viihteen suurmiehelle, 200,5 senttiselleJussi Lammelle.

Roope Salmisen Show'ssa vieraina on nähty muun muassa Pirkka-Pekka Petelius, Mikko Leppilampi ja Eevi Teittinen. Kaikki jaksot katsottavissa Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat