Lisää tehokkuutta työpäivään – poimi hauskat vinkit

Sitä tapahtuu kaikille. Aloitat työpäivän luullen, että saat kaiken tehtyä mitä pitikin. Iltapäivällä huomaat, ettet kuitenkaan saanut kaikkea valmiiksi. Miten omaa tehokkuutta voisi parantaa? Lue hauskat vinkit.

Vaikka työmääräänsä ei voi vähentää, on olemassa keinoja, joilla taakkaa voi keventää. Hauskoilla vinkeillä saat enemmän iloa ja energiaa päivääsi. Ainakin ne ovat kokeilemisen arvoisia.

Pelaa aivopelejä

Niin kuin kaikki lihaksesi, myös aivosi tarvitsevat liikuntaa. Pelaa älypelejä, jotka kehittävät luovuuttasi ja keskittymiskykyäsi. Ristisanatehtävät ja sudoku sopivat hyvin aamun aloitukseen ja aivojen virittämiseen. Älä kuitenkaan anna liikaa arvoa peleille, sillä tärkeintä on lämmittely, ei aivojen rasittaminen.

Ympäröi itsesi keltaisella

Erilaisten selvitysten mukaan keltainen edesauttaa mielen hyvinvointia. Se auttaa rentoutumaan illalla, mutta antaa myös energiaa tehtävien hoitamiseen loppuun. Keltaisen värin, esimerkiksi kukkien, kuvien tai valon, lisääminen työpaikalle voi vaikuttaa mielialan kohentumiseen. Avaa ainakin sälekaihtimet ja anna auringon paistaa sisälle, tai aseta tietokoneen näytön taustakuvaksi lämmin, keltainen kuva, joka edistää tuottavuuttasi.

Syö hyvin

Marjat ovat täynnä antioksidantteja, jotka auttavat vähentämään stressiä aivoissa. Erityisesti mustikoilla on muistia kasvattava ja koordinointikykyä lisäävä vaikutus. Muista myös muuten nauttia välipaloja sopivin väliajoin, jotta saat pidettyä energiatasosi ja verensokerisi kohdillaan.

Kanna vanhanaikaista muistikirjaa mukanasi

Muistilista auttaa aivoja. Kun kirjoitat ylös ajatuksiasi, unelmasi ja tavoitteitasi, työnnät ajatuksen pois aivoistasi ja vapautat tilaa muille asioille. Sen lisäksi vanha kunnon muistikirja ei koskaan poista tietojasi vahingossa, toisin kuin nykyaikaisemmat laitteet.

Kilpaile kelloa vastaan

Kilpailu on hyvä motivaattori, vaikka kyse olisi vain kymmenestä minuutista. Kiireessä asioiden hoitaminen on joskus tehokkaampaa. Ota itsellesi kymmenen minuutin spurtti, jolloin työskentelet täysillä. Kymmenen minuutin lohkoissa työskentely voi tuntua jopa helpommalta, kuin kokonaisen projektin ajatteleminen kerrallaan. Spurtin jälkeen voit ottaa pienen hetken akkujen lataamiseen, ennen kuin siirryt eteenpäin tehtävissä.

Kuntoile ennen töitä

Urheilun jälkeen mieli kulkee paremmin. Suuntaa salille jo ennen työpäivän alkua, mutta älä lakkaa liikkumasta työpäivän aikanakaan. Muista venytellä tai hypellä ennen tärkeää kokousta tai palaveria. Aivot rakastavat sitä.

Lue vähemmän uutisia

Aivotkin väsyvät, joten joskus on hyvä ottaa tauko uutisistakin. Voi olla hyvä idea välttää uutisia aamulla, sillä erityisesti negatiiviset uutiset masentavat mieltä. Sen sijaan uutisten lukeminen voi olla parempi työpäivän jälkeen, jolloin sinun ei tarvitse enää olla yhtä tuottelias.

Vie työsi kahvilaan

Joulukuussa 2012 tehdyn chicagolaistutkimuksen mukaan ruuhkaisessa paikassa työskenteleminen voi auttaa luovien töiden tekemisessä tuotteliaammin, kuin toimiston pehmeä, tasainen surina. Maisemanvaihdos rajoittaa myös niitä häiriötekijöitä, joita ympärilläsi on yleensä toimistossa tai kotona työskennellessä.

AVA / Siiri L'Ecuyer

Lähde: Woman's Day

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja