Jo kolmas valmistaja vetää lemmikinruokaa pois markkinoilta

Koiranruoka-gate puhuttaa edelleen 4:07
Katso myös: VIIDEN JÄLKEEN: Tästä lemmikinruokien takaisinvedossa on kyse

Kotimainen lemmikinruoan valmistaja Dagsmark Petfood kertoo vetävänsä kissojen kuivaruokaa pois myynnistä. Yhtiön tiedotteen mukaan kyseessä on varotoimenpide.

Takaisinveto koskee Liedon lemmikinruokatehtaalla syys-lokakuussa valmistettua kissojen kuivaruokaa. 

– Tuotteisiimme ei kohdistu mitään epäilyjä, emme vain halua vapauttaa tuotteita myyntiin ennen kuin tilanne selkiää. Koirien kuivaruokia tämä ei koske millään tavalla, Dogsmark Petfoodin toimitusjohtaja Riikka Koskenohi kertoo MTV Uutisille.

Yhtiön mukaan tehtaalta ei ole saatu varmistusta, mitä perunahiutaletta tehtaalla on käytetty syys-lokakuussa valmistetuissa kissanruoissa.

– Olemme varotoimenpiteenä päättäneet pitää viimeiset Liedon tehtaalla syys-lokakuussa valmistetut tuotteet varastossamme siihen saakka, kunnes Ruokavirasto antaa oman selvityksensä Mustin ja Mirrin SMAAK-tuotteissa olleesta laatuvirheestä, yhtiö tiedottaa verkkosivuillaan.

Dagsmark Petfoodin mukaan yhtiön kuivaruokia ei ole enää lokakuun jälkeen valmistettu Liedossa sijaitsevassa lemmikinruokatehtaassa.

Sen sijaan Dagsmarkin kuivaruoat valmistetaan tätä nykyä Vafo Finlandin tehtaalla Nokialla. Vafo Finland on osa eurooppalaista lemmikinruokavalmistaja Vafo Groupia, jonka pääkonttori sijaitsee Prahassa Tshekissä.

Kyseessä on tiettävästi jo kolmas yritys, joka vetää lemmikinruokaa pois myynnistä tässä kuussa. 

Aiemmin lemmikkitarvikeketju Musti ja Mirri on vetänyt myynnistä tuotteita, joissa käytettyjen perunahiutaleiden on epäilty aiheuttaneen koirille vakavia oireita. Myös Alvar Pet ovat vetänyt pois erän koiranruokaa.

Lue myös:

    Uusimmat