Lisää ananas ruokavalioosi – näin se auttaa

Ananas on monelle tuttu säilykeosastolta, mutta tuoretta ananasta kannattaisi hyödyntää päivittäisessä ruoanlaitossa. Lue, miksi!

Ananas saattaa tuntua liian eksoottiselta ja etäiseltä hedelmältä, mutta on monta syytä siihen, miksi ananasta ei sovi unohtaa hedelmäostoksilla.

Hyvä välipala

Sen lisäksi, että ananas sisältää paljolti samoja vitamiineja ja kivennäisaineita kuin monet muutkin hedelmät, sisältää ananas myös joitain vähemmän tunnettuja hivenaineita, joita keho tarvitsee. Tuore ananas on terveellinen ja vähäkalorinen hedelmä, joka vie nälän pois. 2,5 desilitraa ananasta on raikas välipala, jossa on vain noin 80 kilokaloria, ei rasvaa ja gramma proteiinia.

Samainen kupillinen ananasta sisältää kuitenkin myös 15 grammaa sokeria, joka on suhteellisen suuri määrä ja saattaa aiheuttaa piikin verensokerissa diabeetikoilla. Jos sinun ei siis tarvitse seurata sitä, paljonko hedelmäsokeria ruoastasi saat, ananas on erittäin terveellinen lisä ruokavalioosi.

Apuna ruoansulatushäiriöissä

Ananasta on käytetty apuna tulehdusten ja ruoansulatushäiriöiden hoidossa. Ananas nimittäin sisältää ruoansulatusentsyymi bromelaiinia, joka auttaa hajottamaan ruokaa ja vähentämään näin turvotusta. Onkin hyvä idea syödä hieman tuoretta ananasta runsaan aterian jälkeen.

Bromelaiinia käytetään myös tulehdusten vähentämisessä esimerkiksi leikkauksen jälkeen.

Hyvä diureetti

Monet uskovat, että ananas auttaa polttamaan rasvaa. Tuoreimmat tutkimukset osoittavat kuitenkin, että ananas estää kyllä uuden rasvan kertymistä, mutta sillä on vain vähän vaikutusta olemassa olevan rasvan vähentämiseen.

Pitää solut terveinä

Ananaksella on havaittu olevan antikarsinogeenisiä piirteitä. Niinpä ananas voi auttaa pitämään solut terveinä. 2,5 desilitraa ananaspaloja riittää täyttämään päivittäisen C-vitamiinitarpeen sekä osan A-vitamiinitarpeesta. Nämä vitamiinit suojaavat terveitä soluja vapailta radikaaleilta ja parantavat jo vaurioituneita soluja.

Vahvistaa luita

Ananaksessa on myös runsaasti mangaania, joka auttaa vahvistamaan luita ja tukikudoksia. Etenkin vanhemmat aikuiset voivat siis hyötyä ananaksen lisäämisestä ruokavalioon.


(MTV3)

Lähde: Fitnea

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja