Lisa jätti päänsärkynsä huomioimatta, koska oli juuri tullut äidiksi – lopulta aivoista löytyi 16 kasvainta

Mikä on tappavin syöpä?"Syöpälääkärille haastavia on edelleen valitettavasti useita" 1:32
Mikä on tappavin syöpä? "Syöpälääkärille haastavia on edelleen valitettavasti useita"

Englantilainen Lisa sai lääkäriltä karun ennusteen, kun hänen aivoistaan löytyi kasvaimia. Seitsemän vuotta aiemmin sairastettu melanooma olikin levinnyt.

Lisa Shurety pani päänsärkynsä äitiyden piikkiin, mutta sai myöhemmin musertavia tuloksia. 39-vuotiaalla brittinaisella oli useita aivokasvaimia.

Lisan selässä olevasta luomesta löytyi melanooma vuonna 2011. Luomi oli tuolloin poistettu, ja Lisa uskoi selättäneensä taudin. Alettuaan vuosia myöhemmin kärsiä päänsäryistä ja oudoista tuntemuksista, Lisa oletti, että syy on stressi: hän oli juuri synnyttänyt perheen kuopuksen, Emilyn. Perheessä on myös toinen tytär, Megan.

Yösyöttöjä varten heräämisestä tuli uusi normi, Lisa kuvailee hänelle perustetulla joukkorahoitussivulla.

"Arkielämästä tuli kamppailua"

Lisan kunto kuitenkin romahti helmikuussa 2018, kun hän heräsi yöllä hakemaan särkylääkettä.

Kun heräsin taas uuteen päänsärkyyn, nousin ylös hakemaan särkylääkettä kuten tavallisesti. Se on viimeinen asia, jonka muistan. Kun avasin silmäni seuraavan kerran, minulle oli tehty suuri aivoleikkaus, jossa oli poistettu kasvain. Ilo siitä, että olimme tulleet uudelleen vanhemmiksi, päättyi, Lisa kuvailee.

Aiempi melanooma olikin levinnyt muualle kehoon. Lisa sai lääkäreiltä karun ennusteen: hän eläisi enää 45 kuukautta.

Arkielämästä tuli kamppailua, Lisa kuvaa.

Lisa perheensä kanssa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Rankat hoidot vaativat veronsa

Nyt Lisa on leikattu jo useita kertoja. Hänen aivoistaan on löytynyt 16 kasvainta, minkä lisäksi kasvaimia on myös lantiossa ja keuhkoissa. Lisa on saanut myös muita hoitoja.

Vasen käsivarteni, käteni ja jalkani ovat vakavasti vaurioituneet aivokasvainten ja lantion leikkauksen aiheuttaman hermovaurion vuoksi, Lisa sanoo.

Nyt Lisa kerää joukkorahoitussivullaan rahaa kokeelliseen hoitoon, jota ei julkisesta terveydenhoidosta saa. Hän tarvitsee jatkuvaa apua kotona.

Kotia on pitänyt muokata, jotta pääsisin liikkumaan helposti, ja suurimman osan päivistä vietän sängyssä joko sairaana tai hoidoista toipuen.

"Sydämeni vuotaa verta, kun katson kaunista perhettäni..."

Lisa kuitenkin jatkaa kamppailua ja kiittääkin perhettään tuesta. Hän haluaisi nähdä Emilyn ensimmäisen koulupäivän ja Meganin siirtymisen yläasteelle, eikä kestä ajatusta siitä, ettei saisi enää olla perheensä kanssa.

Jokainen syntymäpäivä ja joulu diagnoosin jälkeen mietin, onko tämä viimeinen syntymäpäivä tai joulu, joka heillä on kanssani. Sydämeni vuotaa verta, kun katson kaunista perhettäni. Rakastan heitä niin, enkä kykene ajattelemaan sitä, etten ole heidän kanssaan enää kovin kauaa.

Lue myös:

    Uusimmat