Mainos

Lipponen vaatii uudistuksia työllisyyden turvaamiseksi

Puhemies Paavo Lipponen on arvostellut tutkijoiden EU-tietoutta. Tutkijat ovat tuoreeltaan kiistäneet puhemiehen näkemykset.

SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa puhunuteduskunnan puhemies ja SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen arvosteli tutkijoiden asiantuntemusta EU-asioissa.

Lipponen perää myös hallitukselta korkean työllisyyden turvaavia nopeita uudistuksia. SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa puhunut Lipponen vaati muun muassa työssäpysymisajan pidentämistä.

- Tuloksia on saatava näkyviin jo tällä vaalikaudella. Tarvitaan uudistuksia, joilla turvataan yritysten kilpailukyky ja edistetään toisaalta nuorten tuloa nopeammin työmarkkinoille, toisaalta ikääntyneiden pysymistä työmarkkinoilla, Lipponen sanoi.

Suomalaisia EU-tutkijoita Lipponen haukkui asiantuntemattomiksi. Puheenjohtajan mielestä tutkijoiden piirissä asiantuntemus on monesti "täysin hukassa" , ja he eivät kykene esittämään vaihtoehtoisia linjauksia. Lipponen vaatiikin Suomeen enemmän keskustelua EU:n tulevaisuudesta.

Tutkijat ihmettelevät näkemyksiä asiantuntemattomuudesta

Turun yliopiston Jean Monnet -keskuksen johtaja Esko Antola on ymmällään Lipposen näkemyksistä. Antola arvioi Lipposen perustavan kritiikkinsä siihen, että tutkijat ovat usein eri mieltä kuin hän itse. Keskustelussa ei enää ole konsensusta, mikä tekee siitä Antolan mukaan erityisen hyvää. Antolan mielestä kantaa otetaan nykyään enemmän ja selkeämmin kuin eilen.

Ulkopoliittisen instituutin EU-asioihin perehtynyt tutkija Hanna Ojanen arvioi, että Lipposen käsitys tutkijoiden asiantuntemattomuudesta saattaa perustua siihen, että tutkijoilla ei ole käytössään samoja tietolähteitä kuin poliitikoilla.

-Ei voida odottaakaan, että tutkijat tietävät samat asiat kuin he, jotka ovat itse päätöksenteossa mukana, hän huomauttaa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 18.08.2003).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.