Mainos

Lipponen: Irakin sota estettävä yhteistyöllä

Pääministeri Paavo Lipponen perää yhteistyötä kaikilta, jotta sota Irakissa pystytään estämään. Hän korosti pääministerin perinteisessä toimittajatapaamisessa Helsingissä, että Irakissa toimiville asetarkastajille on annettava jatkoaikaa, jotta voidaan selvittää, onko Irak täyttänyt velvoitteensa joukkotuhoaseiden tuhoamisessa.

Lipponen vaati jälleen, että kysymys voimakeinojen käytöstä Irakissa on käsiteltävä YK:n turvallisuusneuvostossa. Joka tapauksessa tilanne kärjistyy hänen mielestään lähiviikkoina. Näin ollen Irakin kriisi on ratkaistava suuntaan tai toiseen kohtuullisessa ajassa.

Kotimaisissa asioissa Lipponen myönsi, että työttömyyden kasvun uhka on olemassa. Siksi huomio olisi kiinnitettävä kuluttajien uskoon, sillä talouden kasvu on kotimaisen kulutuksen varassa.

Lipposen näkemyksen mukaan on erittäin tärkeää, että voidaan estää avoimen työttömyyden kasvua. Hän lupasi, että hallitus puuttuu aktiivisesti paikallisiin työttömyysongelmiin. Hän mainitsi esimerkkeinä Uudenkaupungin ja Raahen, joihin tarvitaan voimavaroja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.