Mainos

Liperin kuolonkolari siirtyy syyteharkintaan – Pohjois-Karjalan rajavartiostossa palvellutta varusmiestä epäillään muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta

Poliisi on saanut tutkinnan valmiiksi Liperin kuolonkolarista, jossa Puolustusvoimien kuorma-auto ja henkilöauto törmäsivät maaliskuussa.

Henkilöautoa kuljettanut 35-vuotias nainen kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa.

Rikoksesta epäillään kuorma-autoa kuljettanutta Pohjois-Karjalan rajavartiostossa palvellutta varusmiestä. Rikosnimikkeitä ovat törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, törkeä kuolemantuottamus sekä palvelusrikos.

Varusmies oli kuljettamassa Rajavartiolaitoksen Onttolan rajajääkärikomppanian varusmiehiä harjoitukseen. Kuorma-autossa olleet 13 matkustajaa eivät loukkaantuneet.

Onnettomuus sattui lähellä Joensuun lentoasemaa. Poliisin mukaan kuljettaja ei noudattanut risteyksessä stop-merkkiä, ja törmäyksessä henkilöauton keula painui kuorma-auton alle.

Asia on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan.

Oikaisu 17.54: Otsikossa ja jutussa luki aiemmin, että rikoksesta epäiltynä olisi Kainuun prikaatin varusmies. Oikeasti rikoksesta epäiltynä on Pohjois-Karjalan rajavartiostossa palvellus varusmies. Lisäksi poistettu virheellinen virke, jonka mukaan komppaniassa ei ole omia sotilaskuljettajia.​​​​​​​

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja