Lipaston uusi ilme

Ohje on tarkoitettu käsittelemättömälle tai ns. antiikkikäsitellylle pinnalle. Jos pinnassa on lakka tai maali poista se ensin maalinpoistoaineella ja Liberon huonekalujen puhdistusaineella.

Tarvikkeet:

SpriipohjainenLiberon kuultomaali väri: Jakaranda (tumma mahonki) Liberon Antiikki Vaha väri: Tumma Tammi Teräsvilla 0000 ( Neljän nollan erittäin hieno teräsvilla)

Jos haluat huonekalun pintaan patinaa niin kolhi ja naarmutalipastoa tarpeen mukaan tämä jätetään tekemättä jos halutaan siistiä ja sileää pintaa. Käytä aseina ruuvimeisseliä, naulaa, vasaraa ym. ym. mielikuvitusta peliin.

Petsaa lipasto spriipohjaisella kuultomaalilla eli petsillä vesipetsi ei välttämättä tartu tasaisesti pintaan jossa ennen on ollut jonkinlainen käsittely. Jos kalustetta on käytetty pitkään, on pintaan saattanut imeytyä rasvaa, silikonia tai jotain muuta ainetta joka hylkii vesipohjaista petsiä. Anna petsin kuivua.

Levitä vahan ensimmäinen kerros teräsvillalla hangaten, näin saadaan vaha imeytymään syvemmälle puun sisään. Jos pinnasta halutaan tasaisemman värinen, käytä kangasta levittämiseen myös ensimmäisellä kerralla. (teräsvilla voi hangata pois petsausta mikä tekemässämme esimerkkitapauksessa on toivottavaakin)

Levitä toinen vahakerros kankaalla. Levitä vahaa reilusti ja epätasaisesti, näin pinnasta tulee elävämpi. Vahaaminen on helppoa ja nopeaa lakkaamiseen verrattuna sillä vaha ei valu ja pinnan voi aina korjata. Käyttäessä vahaa on erittäin vaikea epäonnistua.

Lopuksi kiillotetaan pinta harjalla tai kankaalla. Käytä huonekalujen kiillotusharjaa, tavallista kenkien lankkiharja tai puhdasta kankaanpalaa.

Kuvauksissa käytettyjä Liberon puunkäsittelytuotteita on saatavissa väriliikkeistä, rautakaupoista ja tavarataloista. Lisätietoa tuotteista ja tarkemman jälleenmyyjäluettelonsaat Hanart Oy, Järvenpää09-279083


(t.i.l.a. osa 29, 9.11.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja