Lionel Messi mukana kaikissa Argentiinan maaleissa – Copa American välieräparit selvillä

Lionel Messi oli Argentiinan sankari, kun joukkue eteni miesten jalkapallon Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen, Copa American, välieriin varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa. Argentiina voitti Ecuadorin 3–0.

Brasilian Goianiassa pelatussa ottelussa Messi teki yhden maalin ja oli järjestelemässä kahta muuta osumaa. Messi alusti ensin Rodrigo De Paulin sekä Lautaro Martinezin maalit, kunnes laukoi itse ottelun lisäajalla vapaapotkusta loppunumerot 3–0.

Argentiina kohtaa välierissä Kolumbian.

Ospinasta Kolumbian ennätysmies

Maalivahti David Ospina nousi Kolumbian sankariksi, kun joukkue eteni Copa American välieriin. Kolumbia voitti Brasiliassa pelatussa puolivälieräottelussa Uruguayn rangaistuspotkukilpailussa 4–2.

Ottelu oli 90 minuutin pelin jälkeen tilanteessa 0–0, joten edessä oli heti rangaistuspotkukilpailu. Ospina torjui rangaistuspotkukilpailussa Uruguayn Jose Gimenezin ja Matias Vinan yritykset. Kun Kolumbian kaikki yritykset menivät maaliin, ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

Ospinalle ottelu oli iso merkkipaalu hänen urallaan, sillä se oli hänen 112:s maaottelu. Ospinasta tuli Kolumbian kaikkien aikojen eniten maaotteluita pelannut pelaaja, sillä hän ohitti 80- ja 90-lukujen keskikenttätaiturin Carlos Valderraman, joka pelasi aikanaan 111 maaottelua.

Tappio oli iso takaisku Uruguayn tähtihyökkääjille Edinson Cavanille ja Luis Suarezille, jotka todennäköisesti pelasivat viimeistä kertaa Copa Americassa.

Aiemmin tiensä välieriin olivat selvittäneet turnauksen isäntämaa Brasilia sekä Peru.

Lue myös:

    Uusimmat