Lionel Messi iski MLS-debyytissä – Huuhkajat-peluri hyppäsi kehiin uudessa seurassaan

Lionel Messin, Sergio Busquetsin ja Jordi Alban vahvistama Inter Miami jatkoi paraatimarssiaan Yhdysvaltain jalkapallossa, kun joukkue kukisti MLS-liigan vierasottelussa New York Red Bullsin 2–0.

Liigapeli oli Miamille ensimmäinen yli 40 päivään ja ensimmäinen Barcelonan ex-kolmikolle. Miami on ollut Messin ja kumppanien saapumisen jälkeen voittamaton, sillä se juhli viime viikonloppuna Liigojen cupin mestaruutta ja aiemmin tällä viikolla joukkue kaatoi Yhdysvaltain cupin välierässä Cincinnatin.

Miami on voittanut yhdeksän ottelua peräkkäin. Keskikenttäpelaaja Diego Gomez vei vierailijat johtoon avausjaksolla, ja aivan ottelun lopussa Messi tuikkasi ensimmäisen MLS-osumansa Benjamin Cremaschin kanssa tehdyn seinäsyöttökuvion jälkeen.

Suomen maajoukkuepelaaja Robert Taylor oli Miamin avauskokoonpanossa ja tuli vaihtoon tunnin kohdalla. Miamin päävalmentaja Gerardo Martino lepuutti Messiä ja Busquetsia, jotka tulivat samalla hetkellä vaihdosta kentälle.

– Annamme tälle voitolle paljon arvoa. Meidän on totuttava tähän (rotaatioon), koska Leo (Messi) liittyy pian maajoukkueensa mukaan. Hän on poissa ainakin kolmesta ottelusta tänä vuonna, ja ensi vuonna tilanne on sama. Meidän pitää ymmärtää, että meidän on silti saatava tuloksia, kun hän ei ole mukana, Martino kommentoi MLS:n verkkosivuilla.

MLS:ssä pelataan syksyllä otteluita maajoukkueiden karsintaikkunan aikana, joten myös Taylor joutuu jättämään liigapelejä väliin, jos hänet valitaan Huuhkajiin.

Surkean alkukauden pelannut Miami nousi voitolla itäisen konferenssin 14:lle eli viimeistä edelliselle sijalle.

Lappalaiselle onnistuminen

Montrealin laitahyökkääjä Lassi Lappalainen syötti ottelun ainoan maalin, kun joukkue kaatoi liigakierroksella New England Revolutionin kotikentällään 1–0. Vaihdosta kentälle tullut Lappalainen tarjoili maalipaikan 85. minuutilla puolustaja George Campbellille.

Maajoukkueen laitapuolustaja Jere Uronen pelasi ensimmäiset minuuttinsa Charlottessa, kun joukkue nujersi hallitsevan mestarin Los Angeles FC:n 2–1. Uronen tuli kotiottelussa kentälle 72. minuutilla.

Texasin paikallisottelussa Alexander Ringin ja Leo Väisäsen edustama Austin taipui Dallasille 0–1. Ring pelasi Austinin avauksessa, loukkaantumisesta toipunut Väisänen oli vaihtopenkillä.