Lionel Messi askeleen päässä kultaisesta unelmasta – Argentiina marssi jalkapallon MM-finaaliin

Hankalasti MM-turnauksen aloittanut Argentiina otti paikkansa jalkapallon MM-finaalissa voittamalla tiistaina välierässä Kroatian maalein 3–0.

Ottelu käynnistyi tasaisesti Kroatian hallitessa sitä lievästi. Keskikenttäpelaajat Luka Modric, Mateo Kovacic ja Marcelo Brozovic pyörittivät peliä tuttuun tapaan, mutta vaarallisempia maalipaikkoja se ei pystynyt luomaan.

Reilun puolen tunnin jälkeen pallo vietiin pilkulle, kun Kroatian maalivahti Dominik Livakovic torppasi läpi päässeen Julian Alvarezin. Lionel Messin vasemman jalan laukaus oikeaan ylänurkkaan hipoi täydellisyyttä ja Argentiina nappasi johdon.

Maali oli Messin MM-uran 11:s. Sen turvin hänestä tuli Argentiinan historian paras maalintekijä kilpailussa.

Vain viisi minuuttia myöhemmin Argentiina katkaisi Kroatian hyökkäyksen ja vastahyökkäyksessä Alvarezilla oli onni myötä pallon pompatessa kahdesti väliin päässeistä kroatialaisista aina takaisin tämän haltuun. Kuljetuksen päätteeksi Alvarez nosti pallon varmasti verkkoon ja Argentiinan jo kahden maalin johtoon.

Kroatia teki toiselle puoliajalle vaihtoja, mutta pienestä piristymisestä huolimatta loppuluvut takoi Alvarez. 3–0-osuman viimeistelyä enemmän ihastusta herätti Messin taiturimainen esityö, jossa hän pudotti rangaistusalueen reunalla kyydistään Kroatian nuoren topparin Josko Gvardiolin ja tarjoili avopaikan Manchester Cityn hyökkääjälle.

Argentiina kohtaa sunnuntaina loppuottelussa voittajan keskiviikon välierästä Ranska-Marokko. Pronssiottelu on ohjelmassa lauantaina.

Argentiina pelasi edellisen kerran MM-finaalissa kesällä 2014, jolloin se kärsi tappion jatkoajan jälkeen Saksalle.