Mainos

Linus Torvalds: Tykkään olla töykeä aina välillä

Linux-käyttöjärjestelmän isä, suomalainen Linus Torvalds, on taustoittanut hieman näytönohjainvalmistajaa kohtaan esittämäänsä kohulausuntoaan.

Maailmalla yhtenä tunnetuimpana suomalaisena pidetty Torvalds aiheutti tällä viikolla IT-alalla pienen kohun toteamalla varsin suorasanaisesti, että yhdysvaltalaisfirma Nvidia voisi "painua vittuun". Hän kritisoi sitä, että Nvidia on suhtautunut nihkeästi Linuxin tukemiseen tietokoneiden näytönohjaimissa.

- En sano, että muutkaan yhtiöt ovat täydellisiä. Meillä on ollut yhtiöitä, jotka eivät ole kiinnostuneita Linuxista ja yhtiöitä, joiden mielestä Linux ei ole tarpeeksi iso markkina. Samaan aikaan monet toiset yritykset ovat olleet avoimia Linuxia kohtaan, Torvalds totesi samassa Aalto-yliopiston tilaisuudessa, jossa hän antoi kohulausuntonsa.

- Tilanne on hankala, jos myyt laitteistoja, jotka eivät ole täysin Linux-yhteensopivia. Emme pysty tekemään asialle mitään, Torvalds jatkoi.

Torvalds antoi myös ymmärtää, että harmitus Nvidiaa kohtaan on Linux-yhteisössä yleistä.

- Toivoisin, että kaikki olisivat yhtä ystävällisiä kuin minä, Linus virnisti.

Hän myös perusteli keskisormen heristelyään - tosin ironisella tyylillään.

- Tykkään olla töykeä aina välillä. Pidän ihmisten loukkaamisesta. Mielestäni ihmiset, jotka loukkaantuvat, sietävät tulla loukatuiksi. Tuhansia ihmisiä tulee pahoittamaan mielensä, jos tämä video päätyy nettiin, Linus nauratti yleisöä.

Lue myös ja katso video:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.