Lintilä: Kertahyvitys sähkölaskujen kanssa kipuileville etenee energiayhtiöiden arvostelusta huolimatta

3:23
Sähkötuet selitettynä: Mitä on tarjolla, onko kiire ja miten pörssisähkön matala hinta vaikuttaa?

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoo, että energiayhtiöiden kritiikki hallituksen kaavailemaa sähkön kertahyvitysmallia kohtaan oli odotettavissa. Hänen mukaansa tukimalli pystyy arvostelusta huolimatta etenemään.

Hallituksen kaavailema kertahyvitys suurten sähkölaskujen kanssa kipuileville sähkönkäyttäjille sai yhtiöiltä tiukkaa palautetta sunnuntaina päättyneellä lausuntokierroksella.

–  Ei siinä sinällänsä mitään yllätyksiä tullut. Ymmärrän erittäin hyvin, että energiayhtiöt ovat huolestuneita siitä, kuinka paljon lisää se tuo heille kustannuksia. Sillä tavalla se oli ihan odotettavissa, Lintilä kommentoi STT:lle virkamatkalta Lappeenrannasta.

Kertakorvauksen lasku valtiolle 400 miljoonaa euroa

Lintilän mukaan hyvitysmallin isoille linjoille ei tarvitse palautteen perusteella tehdä mitään. Pohdinnassa on, mitkä lausunnoissa esitetyt seikat ovat niin painavia, että ne pitää vielä erikseen huomioida.

Kertahyvitysmallista neuvotellaan erityisavustajien kesken maanantaina ja energia-asioita seuraavat ministerit ovat koolla tiistaina. Kertahyvitys on osa lisätalousarviota, josta hallitus neuvottelee keskiviikkona ja joka on määrä antaa eduskunnalle torstaina.

Lintilä painottaa myös, että kertakorvausmallin kustannukseksi valtiolle on sovittu 400 miljoonaa euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja