Mainos

Lintilä haluaa selvittää koulujen loma-aikojen muuttamista

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) pitää pohtimisen arvoisena koulujen loma-aikojen muuttamista viikolla tai kahdella nyky-yhteiskunnan ja perheiden tarpeita paremmin palveleviksi.

Muutetut loma-ajat sopisivat Lintilän mukaan paremmin Keski-Euroopan lomarytmiin.

Lintilän mukaan työ- ja elinkeinoministeriö on valmis käynnistämään selvityksen kesälomien siirron taloudellisista vaikutuksista matkailuelinkeinolle.

– Loma-aikojen siirtoa on selvitetty aiemminkin, mutta ei matkailun edistämisen tai kansantalouden näkökulmasta. Tämäkin puoli asiasta olisi syytä pohtia läpi. Koulujen alku katkaisee nyt parhaan lomasesongin keskeltä, Lintilä kirjoittaa tiedotteessaan.

Matkailu suuri työllistäjä

Lintilä muistuttaa, että matkailu on merkittävä työllistäjä eri puolilla maata ja yksi selvistä tulevaisuuden kasvualoista. Suomen tärkeillä markkina-alueilla Keski- ja Etelä-Euroopassa loma-ajat painottuvat elokuulle ja osin syyskuulle.

– Nykyisillä loma-ajoillamme annamme kilpailijamaillemme selkeän kilpailuvaltin. Koulujen alkaminen hiljentää kotimaanmatkailun heti elokuun alussa. Tämän seurauksena monet matkailupalvelut supistuvat ja osin sulkeutuvat kokonaan juuri kun ulkomaiset matkailijat Suomessa eniten liikkuvat, Lintilä sanoo.

– Sesongin pidentäminen loppupäästä olisi Suomen matkailuelinkeinolle ehdottoman tärkeää, Lintilä painottaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.