Jos kaksi terveyttä ja ruokavaliota käsittelevää kirjaa suosittelee linssikeittoa, sen on pakko olla terveellistä sen lisäksi, että se on maukasta. Parsakaaligratiinikin on molemmissa kirjoissa, mutta erilaisina versioina.
"Mikä sitten olikin sairauden isä, sen äiti oli huono ruokavalio", kirjoittaa Fredrik Paulun Verensokeriblues-kirjassaan, joka kertoo glykeemisesta indeksistä (GI:stä) ja sen vaikutuksesta terveyteen. "Jokainen tietää ruokavalion merkityksen terveyden ylläpitäjänä", Paula Heinonen toteaa kirjassaan Hiivaongelmat, suoliston merkitys terveydelle.
Nämä kirjat luettuani olen yhtä epävarma kuin joskus nuorempana, jolloin makrobioottisen ja kasvisruokavalion väliset ristiriidat aiheuttivat niin suurta tuskaa, että ruokahetkistä meni ilo pitkäksi aikaa.
