Mainos

Linnanmäellä juhlavuosi - seuraava megauutuus vasta vuoden päästä

Linnanmäelle tuleva kesä on juhlan aikaa. Puisto täyttää 60 vuotta ja juhlii merkkivuottaan jälleen uusiutuneissa maisemissa. Tänä kesänä huvipuistoilijat eivät kuitenkaan löydä suurta uutuuslaitetta, vaan joutuvat odottamaan kesään 2011.

Uutta nähtävää Lintsiltä kuitenkin löytyy. Täksi kesäksi on saatu kokonaan käyttöön Pluto-niminen alue. Alueella on virtaava joki, istutuksia ja kivetyksiä - ja on siellä yksi uusi perhelaitekin, Pilotti, jossa neljän hengen perhe voi matkustaa yhdessä lentokoneella. Pluto-alueelle on myös siirretty porttien luona ennen pyörinyt Mustekala, koska porteille on vuoden päästä tulossa suuri uutuus.

– Ensi kautena on tiedossa todellinen megauutuus. Se on yli 50 metriä korkea teräksinen rata, joka tekee ylhäällä pari korkkiruuvia. Laitteen juju on se,ettei siinä ole lainkaan olkatukia, vaan ainoastaan lannetuki. Siinä tulee sellainen olo, että tippuu kyydistä - vaikka ei sieltä oikeasti mihinkään tipu. Olin koeajamassa laitetta Saksassa ja olin ihan varma, että tipun. Se luo hienon fiiliksen. Rata perustuu sellaiseen oivallukseen, että siinä voi pysyä pelkästään lannevyöllä, kertoo Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkönen.

Toimitusjohtaja on hurjapää

Uudelle laitteelle on haettu paikkaa jo monen vuoden ajan, mutta aina kaupungin viranomaiset ovat olleet sitä mieltä, että laite pilaa milloin Alvar Aallon suunnitteleman kulttuuritalon ja milloin kaupungin profiilin. Lopulta paikka löytyi ja Räikkönen saa puistoon ainakin vielä yhden hurjapäille tarkoitetun laitteen. Toimitusjohtaja tunnustautuu itsekin todelliseksi rämäpääksi:

– Vuoristorata on lemppari, mutta toiseksi paras on ehkä joku uusista laitteista. Salama ja kirnu ovat kivoja - on hienoa, kun rytkähtää kunnolla ja mennään pää alaspäin. Kiepistä tykkään kanssa.

Uutuudella ei ole vielä nimeä, vaan siihen haetaan puistokävijöiden ehdotuksia. Alkuperäinen nimi on Sky Loop, mutta Linnanmäelle halutaan vain suomenkielisiä nimiä.

Hurjat radat ovat huvipuistomaailman trendinä nyt ympäri maailman. Sitä ennen muodissa olivat vesilaitteet ja korkeat tornit.

– Siinä mielessä tämä laite on trendin mukainen. Mä mietin, että onko tää sittenkin liian raju. Mutta hitsi vie, yhden kunnollisen radan vielä hankin, sitten annetaan olla ja katsotaan, mihin tätä puistoa oikein viedään.

Linnanmäkeä ylläpitävän Lasten Päivän Säätiön päätehtävänä on kerätä varoja lastensuojelutyöhön. Tavoitteena on toimitusjohtajan mukaan kerätä tänä vuonna 3,2 miljoonaa euroa kuudelle Lasten Päivän Säätiön järjestölle. Viime vuonna rahaa saatiin kokoon 3,1 miljoonaa, ja vuosien varrella kertynyt lahjoitussumma on yhteensä yli 70 miljoonaa euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.