Linjat kuumina, krapulaiset asialla: Tänään on Suomen suosituin pizzapäivä

Suomalaisissa pizzatilaustilastoissa näkyy uudenvuodenpäivänä selkeä piikki.

Yhdysvalloissa pizzatilausten määrä räjähtää vuosittain tammi-helmikuun vaihteessa, kun maassa järjestetään suosittu urheilutapahtuma Super Bowl. Suomessa vastaavanlaisia megaluokan tapahtumia ei ole, mutta erilaisina juhlapyhinä pizzaa tilataan kuitenkin ahkerasti. Uudenvuodenpäivä 1.1. onkin Suomessa pizzatilaustilastojen kärjessä vuodesta toiseen.

– Kaikista eniten tilauksia tulee vuosittain uudenvuoden päivänä 1.1. Vappupäivä 1.5. ja Itsenäisyyspäivä 6.12. keräävät seuraavaksi isoimmat tilausmäärät. Tilauspiikkien kärkikahinoissa on myös ne sunnuntait sekä muut pyhäpäivät, jolloin suuri osa kaupoista on ollut kiinni, kertoo Pizza-online.fi -verkkopalvelun asiakaspalvelupäällikkö Reetta Alastalo.

Syy uudenvuoden tilauspiikkiin lienee kaikille selvä: kaupat ovat kiinni ja ihmiset potevat todennäköisesti krapulaa. Alastalon mukaan ihmiset tilaavat pizzaa erityisesti netistä, sillä se ei vaadi sosiaalista kanssakäymistä krapulapäivänä.

Online-myynnin osalta voimme ainakin sanoa, että pizzatilaukset ovat ehdottomasti lisääntyneet. Uskomme tämän johtuvan siitä, että tilauksien tekeminen ei vaadi enää sosiaalista kanssakäymistä puhelimitse krapulapäivinä ja tilauksien tekeminen on tehty todella helpoksi; tilauksen voi tehdä millä tahansa laitteella jossa on internetyhteys ja maksaa etukäteen haluamalla maksutavalla.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat