Turkissa kaksi tuhoisaa liikenneonnettomuutta samana päivänä vain parinsadan kilometrin päässä toisistaan – kuvamateriaali saattaa järkyttää

Turkissa kaksi tuhoisaa liikenneonnettomuutta 0:34
Turkissa kaksi tuhoisaa liikenneonnettomuutta – kuvamateriaali saattaa järkyttää

Ainakin 32 ihmistä on kuollut Turkissa tänään kahdessa erillisessä liikenneturmassa. Molemmissa raskas ajoneuvo ajoi kovaa vauhtia onnettomuuspaikalle.

Ainakin 16 ihmistä kuoli ja 29 loukkaantui rekan ajettua väkijoukkoon Derikin pikkukaupungissa kaakkoisessa Turkissa. Viranomaisten mukaan rekan jarrut pettivät, minkä seurauksena se ajautui väkijoukkoon. Vakavasti loukkaantuneita on kahdeksan.

Kyseessä oli Turkin toinen yli kymmenen ihmisen kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus saman päivän aikana. Aiemmin tänään niin ikään 16 ihmistä sai surmansa ja 21 loukkaantui ketjukolarissa, jossa oli mukana muun muassa bussi ja ambulanssi, kertoivat maan viranomaiset ja paikallismedia.

Aiempi onnettomuus tapahtui Gaziantepin ja Nizipin välillä, niin ikään Turkin kaakkoisosassa lähellä maan Syyrian-vastaista rajaa.

DHA-uutistoimiston mukaan linja-auto törmäsi ambulanssiin, paloautoon ja toiseen bussiin, joka kuljetti toimittajia. Viranomaisten mukaan kuolleiden joukossa on useita pelastustyöntekijöitä ja kaksi toimittajaa.

Poikkeuksellisen samankaltaisilla tapahtumilla oli välimatkaa ainoastaan parisataa kilometriä. 

Turkki on viime vuosina kamppaillut liikenneturvallisuutensa parantamiseksi. Turkin tilastotieteen keskuksen mukaan vuonna 2021 maassa kuoli yli 5 300 ihmistä ja loukkaantui yli 274  000 ihmistä liikenneonnettomuuksissa, kertoo uutissivusto Daily Sabah.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 20.8.2022 kello 22.26 uusilla tiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat