Liikuttava tempaus koronakriisin keskellä: Ihmiset hurraavat terveydenhoidon ammattilaisille samalla kellonlyömällä omilta parvekkeiltaan

0:50
Katso video: Näin tempaus näkyy Yhdysvaltain Georgiassa!

Henkeä nostattava kampanja kehottaa nyt ihmisiä kannustamaan terveydenhuollon henkilökuntaa koronaviruspandemian vastaisessa taistelussa omalta kotiparvekkeelta.

Kampanjan tavoitteena on, että ihmiset kokoontuisivat parvekkeilleen hurraamaan sunnuntai-iltaisin samalla kellonlyömällä. Yhdysvalloissa Georgiassa kerrostalon parvekkeelta kuvatulla videolla näkyy, että kampanja on todella ottanut tuulta alleen.

#Solidarity8-tunnisteella Twitterissä leviävä kampanja pyytää kerääntymään parvekkeille ja avaamaan ikkunat kahdeksalta sunnuntai-iltana ja hurraamaan tai taputtamaan. Tarkoitus on kannustaa niitä ihmisiä, jotka työskentelevät sairaaloissa tai muuten terveydenhuollon palveluksessa koronaviruspandemian keskellä.

Video tilanteesta on kuvattu Yhdysvalloissa, mutta tempaus levisi jo aiemmin esimerkiksi Intiassa, Turkissa, Israelissa ja Ranskassa.

Lääkärit ja hoitajat työskentelevät pandemian keskellä raskaissa olosuhteissa. Teho-hoidon yksiköt ovat monessa maassa kuormittuneet ja niitä on järjestelty uudelleen. Koronaviruspotilaiden kanssa työskentelevät lääkärit ja hoitajat kuuluvat myös taudin riskiryhmään.

Lue uusimmat tiedot koronaviruksen leviämisestä Suomessa täältä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja