Liikennevaloissa tuskailu historiaan? Audi kertoo pian, milloin valo vaihtuu vihreäksi

Audin teknologia vaatii tietyn auton, tuetun tien ja yhteensopivan kaupungin.

Audin tietyissä ensi vuoden malleissa oleva vehicle to infrastructure (V2I) -teknologia mahdollistaa auton ja liikennevalojen välisen kommunikoinnin.

Kaupungin liikennejärjestelmästä saatavan reaaliaikaisen informaation avulla auto voi kertoa kuljettajalle, kuinka kauan aikaa on valojen vaihtumiseen, eikä kuljettajan tarvitse tuskailla epätietoisena.

Kyseessä on Audin mukaan merkittävä harppaus kohti keskenään kommunikoivia autoja, jotka tekevät autoilusta aiempaa turvallisempaa ja mukavampaa.

Tulevaisuudessa V2I pystyy ilmoittamaan myös valojen vaihtumisesta punaisiksi, mikä helpottaisi esimerkiksi autonomisia autoja ennakoimaan liikennetilanteita paremmin.

Audin mukaan järjestelmä mahdollistaa myös tiedon lähettämisen autosta liikennevaloille, mikä puolestaan nopeuttaisi matkantekoa ruuhkaisemmilla tieosuuksilla. Historiaan jäisi myös punaisissa valoissa odottelu silloin, kun muuta liikennettä ei ole lainkaan.

Audin teknologia on saatavilla tiettyjen Audi connect -toiminnolla varustettujen uusien Q7-, A4- ja A4 Allroad -mallien yhteydessä jo tänä syksynä. Mukana on toistaiseksi vain kourallinen kaupunkeja, joita Audi ei kuitenkaan ole vielä ilmoittanut.

***

Vantaalla myydään Suomen kalleinta uutta autoa.

Tässä on Suomen kallein auto 1:17

Lue myös:

    Uusimmat